Adobe Creative Cloud perfect voor zelf ontwerpen

Adobe Creative Cloud biedt je de mogelijkheid om zelf je drukwerk te ontwerpen. Wat is er nu mooier dan je eigen design terug te zien op drukwerk. Tegenwoordig kun je zoveel zelf laten bedrukken dat je geen aparte drukker en reclamebureau meer nodig hebt. De meeste online drukkerijen bieden je de mogelijkheid om zelf een ontwerp aan te leveren zodat je helemaal zelf kun bepalen hoe je uiting er uit gaat zien.

Waar je eerst alleen je visitekaartje kon laten drukken, kun je nu je hele kantoor inventaris laten bedrukken. Of je nu een reclamebanner of stickers wilt laten maken, enveloppen of pennen, tassen, opladers, je kunt je beter afvragen welk artikel je niet kunt laten bedrukken.

Met Adobe Creative Cloud maak je je eigen designs

De meeste drukkerijen maken gebruik van de ontwerpsoftware van Adobe. Adobe is de meest bekende en grootste naam op dit gebied. Photoshop is het bekendste programma, maar Adobe Illustrator en Adobe Indesign zijn veel gebruikte pakketten die onderling ook heel goed met elkaar overweg kunnen.

Drukkers maken het meest gebruik van Indesign. Indesign is echt voor het maken van drukwerk. Om je drukwerk goed te kunnen aanleveren is het handig om je ontwerp te maken in Indesign, een onderdeel van Adobe Creative Cloud.

Adobe Creative Cloud bevat maar liefst ruim 20 apps, waaronder de belangrijkste programma’s als Photoshop, InDesign en Première. Daarnaast krijg je toegang tot de eigen Creative Cloud om je designs te bewaren. Een andere interessante optie is de toegang die je krijgt tot duizenden Adobe fonts die je kunt gebruiken voor je ontwerpen.

Adobe Pakketten voor iedereen

Bij Adobe maken ze onderscheid tussen verschillende pakketten waar je een abonnement  op kunt afsluiten. De verschillende pakketten omvatten de hoofdrubrieken Design, Fotografie, Video en Audio en Web&UX. Dan maken ze nog onderscheid tussen of je particulier of bedrijf bent, qua gebruiksmogelijkheden. Ben je student of school, dan krijg je extra korting op de abonnementen of licenties.

Gratis Adobe Creative Cloud uitproberen

Ben je niet helemaal zeker van welke app of programma voor jou het beste werkt of wil je het gewoon een keer proberen, dan kan dat helemaal gratis.

Adobe biedt je de mogelijkheid om een maand een programma gratis te proberen. Wil je het vervolgens ook echt kopen, dan zijn er als je goed zoekt genoeg mogelijkheden om Adobe Creative Cloud goedkoop aan te schaffen.

Als je een proefversie wilt uitproberen van een bepaald programma of app kun je het beste naar de website van Adobe gaan. Daar vind je ook een geweldig platform voor tutorials hoe je de prachtigste creaties kunt maken en hulp bij het gebruik van de pagina’s.