Als bedrijf in quarantaine? Tijd voor onderhoud

Het zijn lastige tijden voor ondernemers. De orders lopen terug maar de kosten lopen door. Dit is vervelend en hopelijk kan de NOW regeling van de overheid uitkomst bieden. Tot die tijd is het beter om ervoor te zorgen dat het bedrijf en de inventaris onderhouden blijven. Want als ondernemer zit je er niet op te wachten dat de kosten nog verder oplopen. Of erger nog, dat door de stilstand dusdanige schade ontstaat dat er helemaal geen zaken gedaan meer kunnen worden. Deze tijd is perfect om onderhoud te plegen.

Heb je een bestaand bedrijfspand zorg dan dat je deze dezer dagen eens onderwerpt aan technisch onderhoud.

Onder technisch onderhoud verstaan we de volgende taken:

  • Behangen, vloerbedekken en schilderen van zowel binnen als buiten.
  • Zorgdragen voor opslag en inventaris
  • Aansluiten van apparatuur, montage werkzaamheden
  • Controleren van werking bestaande apperatuur
  • Electra, sanitair en hang- en sluitwerk
  • Bedrijfswagens (APK, onderhoudsbeurten)

Denk dus aan slecht sluitende deuren en sloten, verf die aan het afbladderen is, houtrot, printers die niet meer werken en kranen die druppelen. Dit zijn de zaken om nu aan te pakken. Zodat als straks als alles weer op volle stoom draait, zowel medewerkers als de inventaris weer goed meekan.

Maar dat dit is niet het enige wat je kunt doen. Je kunt ook een grote schoonmaak houden. Niet alleen op het gebied van het daadwerkelijk schoonhouden van de boel, nee ook het opruimen van de bergkasten, afgeschreven randapparatuur tot aan versleten mokken en kapotte telefoons horen daarbij.

Schoonmaak vervuilde woning

Het kan ook zijn dat je net voor de uitbraak van het virus een investering hebt gedaan in een nieuwe loods of ander bedrijfspand. Misschien is dit een sterk vervuilde woning? Of moeten er nog spullen naar dit nieuwe pand verhuisd worden? Wederom..nu is de tijd. Vervuild huis schoonmaken? Of heb je verhuizers nodig omdat het medewerkers in verband met de corona niet kunnen helpen. Er zijn veel schoonmaak of verhuisbedrijven die nog operatief zijn en je kunnen helpen. Een ding zeker, een goede schoonmaak komt niet alleen het bedrijf maar ook de medewerkers ten goede. Een opgeruimd pand is een opgeruimd hoofd zullen we maar zeggen.

Tot slot

Een goede schoonmaak is trouwens in deze tijden zelfs een bittere noodzaak. Dus zorg naast een grote schoonmaak ook voor de nodige hygiënische maatregelen. Zoals papieren tissues, wc papier, een alcohol dispenser voor op het toilet en handzeep. Zijn er veel handdoeken of andere stoffen materialen aanwezig in het pand laat deze dan stomen of was ze heet (boven de 90 graden dus).

Neem daarnaast met grote regelmaat toetsenborden, telefoonhoorns en toetsen maar neem ook handgrepen en deurklinken af. Op die manier kan verspreiding tegengegaan worden. Zeker als er nog werknemers operationeel zijn in het bedrijf.