Backpacken, Let’s go!

Heb jij al de plek gevonden waar je naar toe wilt? Of ben je nog steeds druk op zoek naar de ideale locatie waar jij wilt gaan backpacken? Er zijn natuurlijk een heleboel locaties waar jij heen kunt gaan. Sri Lanka blijkt een hele mooie plek te zijn waar je kunt backpacken. Het is namelijk weer eens wat anders dan landen zoals Thailand of Vietnam, waar de meeste mensen heen gaan. Sri Lanka is adembenemend.

De prachtige stranden, de blauwe wateren, de net gevallen kokosnoten en de behulpzame mensen op je heen. Uiteraard krijg je te maken met toeristen, maar zeker niet in grote massa’s. Sri Lanka is compact en daardoor kan je er gemakkelijk doorheen reizen. Houdt wel rekening met de regenseizoenen want dit verschilt. Ook al is het hoogstens een paar uur op een dag, is het toch mooi meegenomen als je helemaal geen last van regen hebt.

Je hebt natuurlijk wel een aantal dingen nodig als je wilt gaan backpacken in Sri Lanka. Laten we beginnen met een visum, dit kost 35 dollar en daarmee kan je dan 30 dagen reizen. Dan heb je natuurlijk een goeie uitrusting nodig. Natuurlijk heb je een backpack nodig waar je veel spullen gemakkelijk in kwijt kunt. Je zult uiteraard veel kilometers te voet afleggen, dus goede wandelschoenen is wel een aanrader. Neem genoeg kleding mee, want het kan zowel koud als warm zijn.

Qua geld is het ook goed te doen in Sri Lanka, want het is relatief een stuk goedkoper dan de Nederlandse prijzen. Pinnen is vrij gemakkelijk, meestal heb je hier geen problemen mee. Het maximale bedrag wat je kunt pinnen verschilt per bank, meestal is dit rond de 40.000-50.000 LKR.