Het belang van een uitstekende website

Wanneer je veel bezoekers naar je website trekt en hier weinig conversie uit haalt, ligt dit vaak aan een gebrekkig webdesign. Met webdesign bedoelen we de lay-out / design van jouw website, wat invloed heeft op de uitstraling en de gebruiksvriendelijkheid van jouw website: twee belangrijke factoren die grotendeels het succes van jouw website bepalen. In dit artikel vertellen we meer over het belang van webdesign en hoe je de lay-out van de website kunt verbeteren.

Consistentie is belangrijk!

Ten eerste zal je aandacht moeten besteden aan consistentie. Wanneer je niet consistent bent met lettergrootte, lettertype en kleuren kun je het al gauw vergeten. Het is ontzettend belangrijk dat je op elke pagina op dezelfde manier voor de dag komt. Doe je dit niet, dan gaat het ten koste van de professionaliteit en dus jouw geloofwaardigheid.

Wanneer je zelf weinig ervaring hebt met webdesign en ook niet goed weet hoe je dit het beste kunt aanpakken, kun je een kijkje nemen op webdesign uitbesteden. Het voordeel van webdesign uitbesteden is dat je er zelf geen omkijken naar hebt en je zodoende op andere belangrijke dingen kunt focussen.

Hoe kun je jouw webdesign verbeteren?

Bij het verbeteren van de webdesign draait het voornamelijk om dingen uit proberen. In het begin kies je voor een design, maar door data te analyseren kom je erachter of je meer resultaat boekt wanneer je de button rechts of links hebt staan. Daarom zal je altijd data moeten analyseren en altijd op zoek moeten gaan naar verbeteringen die je kunt doorvoeren in je webdesign.