Benodigdheden voor een gezellige avond karaoke

Aan je vrienden laten horen hoe goed je kunt zingen of gewoon met een drankje op lekker meezingen. Karaoke is een van de bekendste manieren van vermaak en hoe leuk is het om dit samen met je familie of vrienden te doen?

Waar komt karaoke vandaan?
Karaoke is uitgevonden door een pannenkoekverkoper uit Japan die een nieuwe carrière startte als zakenman. In 1969 werd de Japanner Daisuke Inoue ingehuurd door een bedrijf om de muzikale animatie van het congres te verzorgen. Hij kon er echter zelf niet bij zijn. Hij kwam daardoor op het idee om een machine te maken waarmee hij het publiek wel kon vermaken met zijn muziek. Hij deed dit door een vooraf opgenomen muziekband af te laten spelen. De naam karaoke is een kofferwoord met een poëtische klank, want het heet letterlijk ‘leeg orkest’. Dit is een samenvoeging van de Japanse woorden ‘kara’ (leeg) en ‘’orkesutora’ (orkest).

Later zorgen technische ontwikkelingen ervoor dat de oorspronkelijke karaoke van Daisuke Inoue geperfectioneerd kan worden en zijn product overal verkocht wordt. Vanaf 1970 verschijnen de mini-jukes met microfoon als de jukebox een immens succes kent en instrumentale platen in de handel komen.

Wat heb ik nodig voor een gezellige avond karaoke?
Voor een geslaagde karaoke is het belangrijk dat je niks vergeet. Het is tegenwoordig makkelijk en goedkoop om zelf een karaoke installatie aan te schaffen. De apparatuur die je nodig hebt voor een geslaagde avond karaoke zijn:

 • Een laptop
  Met de laptop speel je de muziek af. In het geval van karaoke is het natuurlijk het mooist om daar speciale karaokemuziek voor te gebruiken zonder zang. Je kunt hiervoor YouTube raadplegen. Tik in de zoekbalk karaoke en je krijgt ontzettend veel karaoke liedjes te zien. Er zijn ook verschillende websites die karaoke muziek aanbieden. Voor de feestdagen is het leuk om kerstliedjes te pakken. Er zijn op het internet veel kerstnummers die je kan gebruiken voor de karaoke.
 • Een geluidsinstallatie
  Er zijn verschillende geluidsinstallaties te krijgen. Met een losse versterker, met ingebouwde versterker, met ingebouwde accu, etc. Het is aan jezelf wat je er voor wilt uitgeven.

 • Microfoons
  Uiteraard heb je microfoons nodig. Je kunt kiezen voor bedrade microfoons en draadloze microfoons. Het is van belang dat de geluidsinstallatie een microfooningang heeft. Is dit niet het geval dan is dat eenvoudig op te lossen door een mengpaneel te gebruiken. Deze kun je aansluiten op je geluidsinstallatie en de microfoons kunnen dan dus aangesloten worden op het mengpaneel.
 • TV of beamer
  Om het voor jezelf makkelijk te maken door niet vanaf de laptop de tekst te hoeven lezen is het mooi om je laptop aan een tv of beamer aan te sluiten. Het publiek kan dan ook meelezen en misschien ook wel meezingen.

Carpoolkaraoke
Een karaokesessie in de auto, het is een nieuw fenomeen wat is begonnen bij de Amerikaanse cabaretier James Corden. Popsterren als Sia, Elton John, Chris Martin en One Direction zingen samen met Corden hun nummers terwijl ze aan het autorijden zijn. Er is veel belangstelling voor de filmpjes en de filmpjes gaan vaak viraal op het internet. Wie weet zet het andere mensen wel aan tot karaoke en carpool sessies in de auto.

Karaoke set huren
Wil je niet overgaan tot de aanschaf van een karaoke set? Je kunt ook een goedkope Karaoke Set huren. Zo hoef je niet alle apparatuur die je nodig hebt zelf te kopen, maar kun je een karaoke set voor een paar dagen huren en heb je er verder geen last van. et apparaat is makkelijk te vervoeren in iedere personenauto. Dus wil je rond de feestdagen verschillende locaties bij langs om samen met je vrienden of familie te zingen dan kan dat. U kunt de Karaoke Set aansluiten op een eigen Televisie of Beamer, maar deze zijn natuurlijk ook mee te huren bij KNAL Verhuur.