Beveiliging vacatures

Sinds de economie weer aantrekt gaat het beter met de werkgelegenheid en druppelen er weer volop beveiliging vacatures binnen. Zie jij het bewaren van de veiligheid, rust en orde als een interessante uitdaging? Ben je representatief, communicatief vaardig en stressbestendig? Dan ben je misschien wel geknipt voor het vak van een beveiliger.

Een beveiliger kun je worden door hiervoor een opleiding te volgen. Met een SVPB erkend diploma maak je een goede kans om een baan als beveiliger te vinden. Binnen Nederland zijn er verschillende opleidingen op verschillende niveaus. Het laagste niveau is een opleiding op mbo niveau 1. Deze opleiding is de opleiding Assistent Toezicht en Veiligheid. Met deze opleiding kun je onder begeleiding van een andere beveiliger aan de slag in de beveiliging. De meest gangbare opleiding is de opleiding Beveiliger op mbo niveau 2. Deze opleiding wordt het meest gestart en afgerond. Wie meer ambities heeft kan ook een mbo niveau 3 opleiding tot beveiliger gaan volgen. Met deze opleiding, ook wel ‘’coördinator beveiliging’’ genoemd leer je hoe je een team met beveiligers kunt aansturen.

Iemand die meer met beveiliging op organisatorisch en strategisch niveau bezig wil zijn kan overwegen om een hbo opleiding te gaan doen. Deze hbo opleiding wordt ook vaak ‘’integrale veiligheid’’ of ‘’integrale veiligheidskunde’’ genoemd. Met deze opleiding leer je hoe je grote beveiligingsvraagstukken kunt oplossen. Hierbij kun je denken aan de totaalbeveiliging van een groot sportevenement of het transport van gevaarlijke goederen.

Waar vind ik beveiliging vacatures?

Wil jij een beveiliger worden? Op de website van beveiligeropleiding.nl vind je alles wat een beveiliger nodig heeft. Je kunt er alle opleidingen in Nederland vergelijken en de meest recente beveiliging vacatures op vinden. Daarnaast staat de website vol met artikelen over het vak beveiliging en beveiliging opleidingen. Zo kun je er sollicitatietips vinden en informatie over verschillende takken in de beveiliging waaronder marine beveiliging, objectbeveiliging en complexbeveiliging.