De 3 belangrijkste rioolservices

Rioleringsexperts staan altijd voor je klaar, of het nou gaat om een verstopping of een complete vernieuwing wat je riolering. Als we een probleem hebben weten we wie ervoor gebeld moet worden. Maar wie zijn deze geurbestendige vakmensen eigenlijk, en waarvoor kunnen we ze allemaal bellen? Hieronder vind je de meest voorkomende taken binnen de tak rioolservice.

Verstoppingen verhelpen
De eerste en waarschijnlijk vaakst voorkomende taak voor een rioolexpert is simpelweg verstoppingen verhelpen. Van verstoppingen in de regenpijp tot een verstopt toilet. Is de verstopping te hardnekkig om er zelf vanaf te komen? De rioolexperts staan voor je klaar. De meeste verstoppingen kan je zelf vrij makkelijk wegwerken. Vooral als deze dicht aan de oppervlakte zit. Als je het eerst zelf wilt proberen is vooral een rubberen ontstopper of een mix van azijn of soda met heet water aan te raden. Als je dit een half uurtje laat intrekken verdwijnen de meeste verstoppingen als sneeuw voor de zon. Lukt het niet, dan kan je altijd nog een ontstoppingsbedrijf inschakelen.

Rioolvliegjes verhelpen
Nog een probleem waar relatief veel huishoudens last van hebben zijn rioolvliegjes. Deze kleine beestjes, ook wel motmuggen genoemd, houden zich graag op bij stilstaand water. En in het bijzonder stilstaand rioolwater. Als je een verstopping of scheur hebt zitten in de riolering is er dus een grote kans dat de rioolvliegjes hier met bosjes tegelijk tevoorschijn komen. De vliegjes op zichzelf doen niet zo veel en zijn je dus relatief weinig tot last. De grootste reden dat rioolvliegjes zo vervelend zijn is omdat ze zich enorm snel voortplanten. Bij het doden van rioolvliegjes door ze te slaan laten ze bovendien een hardnekkige vlek achter op de ondergrond. De snelste manier om van rioolvliegen af te komen is door een rioolservice in te schakelen. Deze verhelpt de oorzaak van het stilstaande water, zoals de verstopping of scheur in de riolering zodat de rioolvliegjes zullen verhuizen naar een betere broeiplek.

Rioolinspecties uitvoeren
Als je riolering problemen lijkt te vertonen, maar je weet niet echt wat er aan de hand is, is een rioolinspectie wellicht interessant. Met behulp van een kleine camera aan een meters lange kabel wordt de binnenkant van de riolering goed in beeld gebracht. Een vak expert kijkt live mee op een beeldscherm en beoordeelt de staat van het riool. Zo krijg je elk mankement dat invloed heeft op het functioneren van je riool in kaart. De rioolexpert die de inspectie uit voert wil in overleg en met toestemming de problemen vaak dezelfde dag ook nog verhelpen, zodat jij weer gerust naar de wc kunt!