De beste en leukste gratis dingen om te doen in Amsterdam

Amsterdam ontdekken, er is nauwelijks iets leukers te doen, of je nou een rasechte Amsterdammer bent of niet. Helaas kan het soms behoorlijk duur zijn. Je kan natuurlijk niet blijven betalen voor het Rijksmuseum en boottochtjes door de kanalen. Dat tikt behoorlijk aan en eet de portemonnee best wel leeg. Gelukkig zijn er meer dan genoeg gratis dingen te doen in Amsterdam waar je net zo veel van kan genieten! Hier lees je de beste tips en vind je gratis activiteiten in onze prachtige hoofdstad!

1. Een originele stadswandeling
Natuurlijk kan je dit helemaal solo doen en is het sowieso gratis, en superleuk om te doen, maar wist je dat er ook voldoende gratis wandeltours zijn om te doen in Amsterdam? Een voorbeeld is Sandemans, waarbij inwoners van Amsterdam je door het red light district nemen, en langs de kanalen. Deze begint meerdere malen per dag vanaf de Dam. FreeDam Tours laat je alle moderne en historische plekken van Amsterdam zien, maar extra bijzonder hier is dat je er ook nog persoonlijke verhalen bij krijgt van de gidsen. Net even wat anders! 360 Free Walking Tours Amsterdam biedt tevens verschillende wandeltochten aan, gratis en voor niks!

2. Picknick in het park
Amsterdam staat bekend om haar vele parken. Het Vondelpark is uiteraard het meest beroemd en het meest populair. Er is dan ook niets fijners dan op je vrije middag een picknickmand in te pakken en met wat vrienden of familie een lekker plekje in het gras uit te zoeken. Speel spelletjes, kijk mensen, eet en drink: het recept voor plezier!

3. Bezoek het Nationale Opera en Ballet
Wat? Kan dat gratis? Nee toch! Ik hoor het je al denken, maar hier heb je het toch echt flink mis. Je kan wel degelijk gratis naar een ballet- of operavoorstelling! Iedere dinsdag middag om kwart over twaalf opent het Nationale Opera en Ballet gratis haar deuren voor eenieder die geïnteresseerd is. Deze lunchconcerten spelen zich af in de foyer en worden uitgevoerd door het Koor van de Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

4. Neem de boot naar het strand
Wacht. Opnieuw hoor ik je denken. Het strand is best een stukje weg van Amsterdam. Het kost dan toch zeker best wat geld om daar te komen? Nee dus! Achter Amsterdam Centraal Station gaan namelijk gratis veerboten, meerdere malen per dag! Er is een veerpont naar Pllek die je binnen een kwartiertje naar het strand brengt. Als dat geen ideale dagbesteding is, weet ik het ook niet meer!

5. Open Air Theater Vondelpark
De zomer is geweldig! Het is altijd heerlijk wanneer iedereen zijn huis weer uitkomt en de straten op gaat tot laat in de avond, genietend van heerlijk weer en gezelligheid. Het Vondelpark in Amsterdam speelt hier uiteraard op in. Iedere dinsdagavond van mei tot september vinden er gratis concerten plaats in het open air theater van het Vondelpark. En dat is iedere dinsdag weer wat nieuws! Hier zie je soms een theatervoorstelling, soms wat komedie en heel wat verschillende muziekgenres voorbijkomen.

6. De Zondagmarkt
Bevind je jezelf in Amsterdam op een zondag, neem dan eens een kijkje bij de Zondagmarkt. De markt vindt plaats in de Westergasfabriek en is enorm divers. Hier kan je niet alleen eten en drinken kopen en (gratis!) proeven, maar ook talloze marktkraampjes afstruinen op zoek naar de meest bijzondere dingen en aparte souvenirs. Of je hier nou geld uitgeeft of niet, een succes zal het zijn!