De voordelen van houten jaloezieën

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor houten jaloezieën. Waarom juist jaloezieën van hout zo interessant zijn? Om te beginnen hebben deze jaloezieën een natuurlijke en unieke uitstraling. Terwijl traditionele jaloezieën vaak weinig opvallen, zullen houten jaloezieën juist de aandacht trekken. Het hout zorgt ervoor dat er een warme sfeer in de woning ontstaat. Toch is dit niet het enige voordeel van deze vorm van raamdecoratie.

Houten jaloezieën werken isolerend

Jaloezieën van hout werken isolerend. ‘s Zomers voorkomen de jaloezieën dat de warmte naar binnen gaat, en ‘s winters voorkomen de jaloezieën dat de warmte naar buiten gaat. Hierdoor betaalt u minder aan energiekosten. Normaliter kan er veel warmte verloren gaan via de ramen van uw woning. Zolang u de jaloezieën gesloten houdt, hoeft u een stuk minder hard te stoken.

Gemakkelijk schoon te houden

Houten jaloezieën schoonmaken is ontzettend eenvoudig. De jaloezieën van hout zijn stevig, waardoor ze tijdens het schoonmaken niet snel zullen knakken. In principe zullen de jaloezieën ook niet snel vies worden. Zo nu en dan het stof verwijderen zorgt ervoor dat de jaloezieën hun strakke uitstraling behouden. Dit doet u het best met een zachte borstel of met een zachte doek. Maak de jaloezieën niet nat en gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen om ze te reinigen.

Veel controle over uw eigen privacy

Door jaloezieën in uw woning te plaatsen, heeft u veel controle over de mate van privacy die u thuis heeft. Zit u ‘s avonds bijvoorbeeld graag in uw pyjama op de bank? Dan heeft u waarschijnlijk liever niet dat voorbijgangers zo bij u naar binnen kunnen kijken. Zelfs als u niets te verbergen heeft, is het fijn om een zekere mate van privacy te hebben. Vooral als u in een drukke straat woont, kunnen raamdecoraties zoals houten jaloezieën een groot verschil maken. U kunt de jaloezieën zelfs zo kantelen dat u nog wel naar buiten kunt kijken, maar dat anderen van buitenaf moeilijk naar binnen kunnen kijken.

De ideale zonwering

Een ander voordeel van houten jaloezieën is dat ze ideaal zijn om te gebruiken als zonwering. U kunt zelf bepalen of u wél of geen zonlicht naar binnen laat schijnen. De meeste mensen houden wel van een beetje zon, maar in bepaalde gevallen kan het zonlicht u ook hinderen. Wanneer u televisie aan het kijken bent, heeft u bijvoorbeeld liever niet dat het zonlicht op uw televisie valt. In deze gevallen is het fijn als u simpelweg uw jaloezieën kunt sluiten.

Het bestellen van de jaloezieën

Wilt u houten jaloezieën goedkoop kunnen bestellen? Dan is het verstandig om  verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het aan te raden om de jaloezieën op maat te laten maken. Op deze manier passen de jaloezieën perfect het formaat van uw ramen. Zo is zelfs het bestellen van houten jaloezieën van 300 cm breed mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat hoe breder de jaloezieën zijn, hoe zwaarder ze worden.

 

Heeft u advies nodig over jaloezieën? Wilt u bijvoorbeeld hulp bij het inmeten of vraagt u zich af welke kleur het best bij uw interieur past? Dan is het verstandig om u te laten informeren door een specialist.

 

Tip: Kijk op Doehetbudget.nl!