De zelfregulerende zwembad stofzuiger van Intex

Dankzij slimme technologie en wetenschap heeft Intex een zwembad stofzuiger ontworpen die het zwembad reinigt en je hoeft zelf geen inspanning te maken. De zwembad stofzuiger van Intex is namelijk zelfregulerend.

Waar veel zwembad stofzuigers nog handheld zijn en gepaard moeten gaan met veel fysieke inspanning (en natte benen), is dat niet het geval met de automatische pool reiniger van Intex. 

De techniek zit hem in twee eigenschappen. Ten eerste zuigt de stofzuiger zichzelf vast aan de zwembadbodem waardoor deze stabiel blijft onder zijn eigen aandrijving. Ten tweede wordt de werkrichting van het systeem aangepast wanneer een wand of hoek van zwembad wordt getroffen. Zo blijft de zwembad stofzuiger het hele schoonmaak traject aflopen tot al het vuil is verwijderd.

De stofzuiger wordt met een extra lange afvoerslang geleverd die aangesloten dient te worden op de stofzuiger, en het andere eind op de zwembadfilter. Hierbij wordt al het vuil opgezogen en afgevoerd door de stofzuiger naar de zwembadfilter waarna het gefilterde zwembadwater teruggepompt wordt in het zwembad.

De technologie voor commerciële zwembad stofzuigers is nog niet zover dat dit voor ondergrondse zwembaden geschikt is met een grotere diepte, maar voor particuliere zwembad eigenaren met opzetzwembaden is dit ideaal. Op de particuliere markt is de Intex zwembad stofzuiger verkrijgbaar bij o.a. Zwembadgigant.

Het enige minpunt is dat er twee specifieke eisen zijn voor het kunnen gebruiken van de automatische pool reiniger. De capaciteit van de zwembad filterpomp moet tussen de 6.000 en 15.000 liter per uur liggen. De aansluiting van de afvoer is alleen geschikt voor opzetzwembaden met een 38mm aansluiting.