Drinkwater vergeten? Zo kun je zelf water zuiveren

Je bent op vakantie en je moet de kinderen er aan blijven herinneren dat ze geen kraanwater mogen drinken. In Nederland zetten we de kraan open en we kunnen drinken, het drinkwater is namelijk van topkwaliteit. Een echte luxe waar we ons eigenlijk niet bewust van zijn tot de op vakantie gaan naar het buitenland. Mocht je nou op vakantie zijn en alleen een kraan in de buurt hebben en geen schoon drinkwater bij de hand. Dan is zelf water zuiveren de uitkomst voor jou!

Water zuiveren

Ziek zijn op vakantie is wel het allerlaatste dat je wilt. Vaak komt het door het drinken van kraanwater, hierdoor kun je snel last krijgen van diarree. Dit komt door de bacteriën die in het water zitten. Wees niet bang, je krijgt diarree, voelt je even een paar dagen misselijk maar dan is het vaak weer over.

De meest simpele manier om water schoon te krijgen is om het te koken. Vrij simpel, een pannetje met water op het vuur, wachten tot het kookt en laten afkoelen. Daarna is het water prima te drinken. Echter is dit voor reizigers niet een ideale oplossing, het kost een hoop tijd en spullen. De oplossing hiervoor is het gebruiken van een filter. Met zo’n filter kun je zelfs water drinken vanuit rivieren. De LifeStraw is lichtgewicht en compact apparaat wat je kunt vergelijken met een rietje. In het rietje zit een filter wat je de mogelijkheid geeft om direct water uit beekjes en rivieren te kunnen drinken. Ideaal om mee te nemen naar landen waar je het kraanwater niet helemaal vertrouwd. De Lifestraw is één van de meest geavanceerde waterfilters.

Reisbekers

Een LifeStraw is als reiziger of als vakantieganger een goede oplossing. Echter kun je ook goed voorbereid weggaan door een reisbeker mee te nemen en ervoor te zorgen dat je altijd voorzien bent van genoeg drinkwater. Schaf jouw bedrukte mokken daarom aan en voorkom narigheid.