Een bal ontwerpen en bedrukken

Opzoek een unieke manier van reclame maken? Ontwerp van een eigen promotiebal. Ik neem jou stapsgewijs mee in het proces. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden on een bal te ontwerpen en eigen te maken.

Om een beeld te creëren bij de kosten van een bal op maat. Een professionele bal bedrukken met logo of afbeelding gaat vanaf €5,90 per stuk bij een afname van 500 stuks. De goedkopere variant is een plastic val, deze gaan per afname van 300 stuks en zijn al beschikbaar van af €2,30 per stuk.

Verschillende kwaliteiten

De kwaliteit van een bal is afhankelijk van meerdere aspecten. Zo heb je keuze uit het materiaal soort, de afmeting en de hoeveelheid lagen. De afmeting van een voetbal is zo’n 20 centimeter in de diameter. Wil je een kleinere bal? De kunt ook voor ballen kiezen met een diameter van 14 centimeter.

Een voetbal bestaat uit meerdere lagen, hoe meer lagen een bal heeft hoe beter de kwaliteit van de bal is. Dit is de reden dat een wedstrijd bal vier lagen heeft een bal die gebruikt wordt voor promotie slechts twee. Een wedstrijdbal is duurzaam en heeft een langere levensduur.

Tegenwoordig worden er nog weinig ballen gemaakt van echt leer. Een groot nadeel van leren ballen is dat deze vocht absorbeert en daardoor in gewicht toeneemt. Om dit te voorkomen worden ballen tegenwoordig gemaakt van kunststof zoals PVC en PU.

Voetbal bedrukken

Een bedrijf kan zijn diensten of producten onder de aandacht brengen door ballen te bedrukken met het logo van de organisatie. Deze kun je uitdelen op evenementen, festivals of beurzen. Ballen bedrukken met een reclameboodschap is een effectieve manier om klanten te bereiken. Een bal met een logo is voor lange tijd te gebruiken, hierdoor komt een onderneming onder de aandacht.