Feiten en fabels over haar

Een inkoppertje is makkelijk te maken, namelijk een feit is dat haar nou eenmaal groeit. Dan zal ik ook een makkelijk fabeltje geven, namelijk dat je meer haren krijgt door een haartransplantatie.

Feiten over haar

Feit één: Een gemiddeld persoon heeft 120.000 haren op je hoofd!

Feit twee: Een gemiddeld persoon verliest zo’n zestig tot en met honderdtwintig haren per dag. Geen zorgen want daar komen ook allemaal nieuwe haren voor in de plaats.

Feit drie: Haar is dood materiaal. Je haar kan niet gezond of ongezond zijn, het is namelijk dood materiaal. Eigenlijk wel heel erg prettig want anders zouden we voelen als ons haar geknipt wordt.

Feit vier: In de zomer groeit je haar stukken sneller dan in de winter.
Zomers groeit je haar misschien wel twee keer zo snel als in de winter. Het is namelijk zo dat zonlicht vitamine A en D bevat. Vitamine A en D stimuleert de haargroei.

Feit vijf: Roodharige mensen hebben minder haar op hun hoofd.
Zo’n gemiddeld persoon heeft 120.000 haren op zijn/haar hoofd, terwijl roodharigen maar 100.000 haren op hun hoofd hebben. Echter is het haar van de roodharige vrouwen wel vaak het dikst.

Fabels over haar

Fabel één: Gespleten haarpunten kun je herstellen met conditioner.
Helaas dames en heren dit is echt een fabeltje. Het deel van je haren dat beschadigd is kun je alleen repareren door dat deel eraf te knippen. Gespleten haarpunten kun je dus voorkomen door je haarpunten op tijd te laten knippen.

Fabel twee: mensen met vet haar mogen hun haar niet te vaak wassen, daar wordt hun haar namelijk nog vetter van.
Uiteraard is dit niet waar. Met vet haar kun je het wassen wanneer dit nodig is, zorg er wel voor dat je je haar niet te vaak wast met shampoo, of desnoods minder shampoo.

Fabel drie: Hoe vaker je je haar laat knippen hoe sneller het groeit.
Ook dit is een fabel. De snelheid waarmee je haar groeit is namelijk afhankelijk van de conditie van jouw haarzakjes. Gemiddeld groeien hoofdharen 1 tot 1,5cm per maand en het knippen heeft hier geen enkele invloed op.


Voor meer informatie kun je de website van Visus haarkliniek bezoeken.