Gezonde voeten met podotherapeut Zaandam

Tijdens onze dagelijkse bezigheden onderschatten we vaak hoe belangrijk onze voeten eigenlijk wel niet zijn. We maken er dusdanig veel stappen mee dat we gedurende ons hele leven gemiddeld 185.000 kilometer afleggen. Dat is zo’n 4 keer de complete wereld rondwandelen! Daarnaast vormen onze voeten belangrijke onderdelen in onze totale lichaamsbouw en kan een verkeerde positie ervan voor allerlei ongemakken zorgen. Om dat soort ronduit vervelende en veelal ook pijnlijke situaties zo goed mogelijk te kunnen verhelpen – of in preventieve zin zelfs voor te zijn – doet u er goed aan een podotherapeut Zaandam te bezoeken.

Voor oude én jonge hulpbehoevenden

Een podotherapeut is een gediplomeerde paramedicus die zich heeft gespecialiseerd op het gebied van voeten, enkels, knieën, heupen en de onderrug en in staat is om klachten op dat vlak op te sporen en te verhelpen. De leeftijd van de hulpbehoevende is daarbij van ondergeschikt belang. In de praktijk van de podotherapeut in Zaandam worden per slot van rekening niet alleen gewrichtsklachten van senioren behandeld, maar ondergaan onder meer ook sporters en kinderen die nog volop in de groei zitten behandelingen om daarmee pijn in het onderlichaam te verlichten. Daarnaast is de podotherapeut Zaandam graag uw betrouwbare aanspreekpunt als u voor uw werk veel moet staan of lopen en daarbij wilt voorkomen dat u tijdens het verrichten van die werkzaamheden met onnodig pijnlijke voeten of benen te maken krijgt.

Verschillende behandelmethodes

De podotherapeut in Zaandam is in staat om hulpbehoevenden met tal van verschillende behandelmethodes van dienst te zijn. Zo kunnen onder meer standafwijkingen van voeten, tenen en nagels met behulp van podotherapeutische zolen of een siliconen orthese worden gecorrigeerd. Daarnaast is het mogelijk om uw stand- en loophouding onder de loep te laten nemen en kunt u naar aanleiding daarvan gerichte aanwijzingen krijgen om middels het aannemen van een andere houding eventuele knie-, heup- of rugklachten te verminderen. De podotherapeut in Zaandam is ook gespecialiseerd in specifieke voetklachten waar reuma- en diabetespatiënten mee te maken kunnen krijgen. Tenslotte bent u bij de podotherapeut ook aan het juiste adres als u last heeft van een of meer ingegroeide teennagels, overmatige eeltvorming op uw voeten of last blijft houden van terugkerende likdoorns.

Direct toegankelijk

Kortom, heeft u pijnklachten aan uw voet of vermoedt u dat u te maken heeft met een pijnlijke standafwijking in uw onderlichaam? Maak dan vandaag nog een afspraak met een podotherapeut Zaandam. Voor een bezoek aan een podotherapeut geldt een zogenoemde ‘directe toegankelijkheid’. Dat betekent dat u geen doorverwijzing van een huisarts nodig heeft om van onze specialismen gebruik te kunnen maken.