Handige tips voor veelvoorkomende problemen!

Je kent het wel… op je tapijt gemorst? Uit je broek gescheurd? Kauwgom in je haar? Keelpijn? Of moet jij hoognodig je wasmachine ontkalken? Wat doe je dan? Juist: gelijk je moeder of oma bellen. Zij weten namelijk altijd raad! Hier geven wij een aantal handige tips van voorkomende problemen.

Last van fruitvliegjes
Hebben jullie in huis ook altijd last van die verdomde fruitvliegjes? Je kan vast in de winkels allemaal middeltjes kopen, maar waarom niet met wat je al in huis hebt? Doe in een glas balsamico azijn, doe er vervolgens folie overheen en prik er gaatjes in. Hier blijven ze vervolgens in vast zitten en zo heb jij niet die zwem fruitvliegjes in huis. Dit kan overigens ook met azijn, appelazijn en wijn. Misschien niet zo milieuvriendelijk, maar wel effectief!

Zo kom jij van je keelpijn af!
Is het weer die tijd van het jaar en ben je een beetje ziekjes? Wil je van die nare keelpijn af? Gorgel dan van lauwwarm zout water. Dit makkelijk met wat keukenzout aan je water toe te voegen. Zo kom jij snel van je keelpijn af!

Zo krijg jij een vlek uit je tapijt!
Heb je op je op een van de tapijten in je huis gemorst? Dan heb je vast wel een fles azijn in de keuken staan! Maak een mengsel met azijn, afwasmiddel en water en dep met een droge doek dit wonder mengsel erop. Met een tweede doek kan je het schoonmaak mengsel opdeppen. Let op dat je altijd bij het reinigen van je vloerkleed van buiten naar binnen dept. Zo maak je in ieder geval nooit de vlek groter! Ohja en ook niet geheel onbelangrijk: test altijd eerst! Laat de substantie even eerst intrekken en kijk wat er met je tapijt gebeurt.

Wasmachine ontkalken
Misschien ruikt jouw was niet meer zo fris? Of centrifugeert je wasmachine niet meer zo goed? Was jij vaak op lage temperatuur of met vloeibare zeep? Hoog tijd om je wasmachine te ontkalken! Als je dit regelmatig doet gaat je wasmachine veel langer mee en je voorkomt er veel narigheid door. Laat je machine eens op 90 graden op een lang programma draaien zonder was en doe er een handje soda of vaatwasblokje bij via het deurtje. Doe dit eens in de zoveel tijd en dit doet wonderen!

Misselijk
Misschien kende je deze al, maar als je last van misselijkheid hebt is het beste middel cola drinken! Misschien het laatste waar je zin in hebt, maar effectief is het wel. Drink niet te snel maar neem een slokje om de 3 minuten. Wedden dat je misselijkheid snel wegtrekt!