Help moet ik echt een bijbaan?

Ze zeggen dat je studententijd de tijd is van je leven. Je ontmoet nieuwe mensen, komt op nieuwe plekken en maakt een grote persoonlijke ontwikkeling mee. Helaas wordt het studeren steeds duurder en dat voelen de meeste studenten, en hun ouders, snel. Je wil er misschien niet aan toegeven maar dit hét moment voor een bijbaan.

Waarom een bijbaan?
Een bijbaan helpt je natuurlijk om geen rode cijfers op je bankrekening te zien, maar ook om ervaringen op te doen die bij een latere werkgever van toepassing zijn. Allereerst ontwikkel je een verantwoordelijksgevoel. Het indelen van je tijd is een van de belangrijkste dingen om te doen. Je moet namelijk tijd vrijmaken voor je studie, bijbaan en natuurlijk je sociale leven. Om niemand tekort te laten komen, moet je veel tijd en energie steken in het omgaan met nieuwe verantwoordelijkheden. Daarnaast leer je ook om met situaties om te gaan die minder gaan dan verwacht. Bijvoorbeeld boze klanten of borden die je per ongeluk laat vallen, maar hoe ga je in met zo’n situatie om? Tijdens je bijbaan leer je om oplossingsgericht te denken. Daarbij ga je vanzelf meer initiatief tonen. Ofwel een bijbaan is super goed voor je persoonlijke ontwikkeling!

Welke bijbaan is geschikt voor mij?
Een studie combineren met een bijbaan is niet gemakkelijk. Je moet ervoor zorgen dat je bijbaan niet boven je studie komen te staan. Een perfecte oplossing is een baan waarbij je je eigen uren kan indelen. Dit kan bijvoorbeeld als je je inschrijft bij een uitzendbureau en reageert op online vacatures die bij jouw beroepsgroep passen. Bij een uitzendbureau helpen ze je zoeken naar een baan die bij de past. Daarnaast kan je bij een uitzendbureau aangeven hoeveel uur je wilt werken in een week en kan je er voor kiezen om per week worden uitbetaald in plaats van per maand! Super voordelig voor het studentenleven! Wist je dat een baan in de horeca het populairst is onder de studenten? Ook al is de horeca erg populair, de grootste tip is om een baan te kiezen die jij leuk vind om te doen!