Hoe is de Bitcoin ontstaan?

De Bitcoin is geïntroduceerd door iemand onder de zogezegde schuilnaam ‘Satoshi Nakamoto’ in 2008. Deze uitvinder wilde het mogelijk maken om betalingen te doen zonder dat daar een grote financiële instelling tussen zat. Tegenwoordig is de Bitcoin echt geëxplodeerd. Zo is de waarde van een Bitcoin veranderd van een paar tientjes naar duizenden euro’s. Misschien ken je dit verhaal al, maar er is ooit een man geweest die in 2010 voor 10.000 Bitcoins twee pizza’s heeft besteld. Misschien had hij ze toch nog even wat langer moeten bewaren, want deze hebben nu een waarde van vele miljoenen.  

Wat zijn Bitcoins? 

Een ander woord voor Bitcoins is cryptocurrency. EthereumIOTA, Digibyte, Ripple, Waves en Neo zijn andere grote currency. Bitcoin is de grootste en bekendste speler in deze markt. Bitcoins kun je eigenlijk zien als digitaal geld. Cryptocurrency bestaat inmiddels iets meer dan 10 jaar, maar is in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Heel veel mensen zijn gaan investeren in dit nieuwe online betaalmiddel. 

In welke cryptocurrency moet ik investeren? 

Bij een onbekende currency kan de prijs veel sneller fluctueren, omdat het een relatief kleine markt is zorgt een klein beetje kapitaal al voor een grote prijsschommeling. Voor beginners raden wij ook aan om met kleine bedragen in verschillende currency’s te investeren. Gaandeweg kom je er dan achter welke currency het best bij jou past. Benieuwt naar de huidige koers? Lees hier meer over de Bitcoin koers.   

Waar zijn mijn Bitcoins veilig? 

Nu komt er best veel bij kijken als je in Bitcoins wilt gaan investeren. Het is erg belangrijk dat je je goed inleest van tevoren, want hierdoor krijg je veel meer inzicht in hoe de cryptomarkt werkt. De Bitcoins veilig opslaan is erg belangrijk, dit kun je doen in een wallet. Nu zijn er veel online wallets, maar er bestaan ook offline walletshackers kunnen er dan op geen enkel manier bij. Onthoud wel dat als je deze offline wallet kwijt raakt je de currency’s ook kwijt bent.  

Do’s en don’ts  

Do’s: 

  • Lees jezelf in voordat je gaat investeren in Bitcoin 
  • Gebruik vertrouwelijke exchanges  
  • Doe je bitcoins in een veilige wallet (online of offline)  
  • Gebruik alleen geld dat je kunt verliezen  

Don’ts  

  • Adviezen aannemen van een onbekend forum 
  • Afronden van bedragen (bij cryptocurrency komt alles heel precies) 
  • Onnauwkeurig zijn (een betaling is onomkeerbaar)