Hoe kies je de beste locatie uit voor jouw evenement

Het organiseren van een evenement op een externe evenementenlocatie kan een best stressvolle onderneming zijn. Er zijn tal van zaken waar je rekening mee moet houden en dat is zelfs nadat je de locatie voor jouw volgende evenement hebt gekozen. Een goede evenementenlocatie uitkiezen is dan dus stap één bij het organiseren van een evenement op een externe locatie.

Kies de juiste locatie

Het kiezen van de juiste locatie doe je door een slimme afweging te maken van jouw wensen met betrekking tot een locatie. Een van de beste redenen voor het uitzoeken van een goede locatie is de bereikbaarheid. Jouw locatie moet gemakkelijk te bereiken zijn voor al je gasten. We zien maar al te vaak dat een locatie simpelweg ervoor kiest om een evenement te organiseren in dezelfde stad als waar het bedrijf zich bevindt. Dat is niet altijd even handig. Een goede evenementenlocatie is bereikbaar voor al je gasten. Sommige gasten vinden het prima om een uur te reizen voor hun werk, maar vaak niet voor een evenement. Kies door middel van alle woonplaatsen van je gasten te markeren op een kaart van Nederland. Verbindt vervolgens draden tussen deze locaties. Waar de meeste draden kruizen, dan is de beste plaats voor jouw volgende evenement.

Denk aan beeld en geluid

Afhankelijk van wat voor evenement je wilt organiseren, kan beeld en geluid een enorme impact hebben op je evenement. Bespreek daarom goed de mogelijkheden met betrekking tot beeld en geluid. Is er de mogelijkheid om zelf beeld en geluid mee te nemen? Wat voor beeld en geluid is er sowieso aanwezig? Hoe kun je het beeld en geluid van de locatie gebruiken? Bespreek dit ook weer goed met de evenementenlocatie.

Succes!

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog en dat je een geweldig event gaan neerzetten. Onthoudt goed dat je alles moet bespreken met de locatie zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Zo zet je samen met je evenementenlocatie een top evenement neer.