Hoe moet je een sigaar precies roken?

Ben jij nog maar een beginnende roker en wil je weten hoe je een sigaar precies moet roken om er optimaal van te kunnen genieten? In dit artikel vertellen we je meer over sigaren zodat jij heerlijk kunt genieten van de sigaren.

Wat moet je precies doen om een sigaar goed te kunnen roken?

Op het moment dat je een sigaar gaat roken gaat het echt om de smaak. Wanneer je een sigaar hebt waarbij het tabak sterk is gefermenteerd krijg je een sterke smaak, die tevens zeer kenmerkend is voor sigaren. Bij een sigaar mag de rook niet worden geïnhaleerd. Dit heeft ondere te maken met de pH waarde van de rook. Dit heeft als gevolg dat sigarenrook minder zuur is in vergelijking met sigarettenrook, maar daarnaast is de rook ook meer irriterend voor de longen.

Pak het moment van ontspanning

Het roken van een sigaar doe je niet vluchtig, zoals velen wel bij het roken van een sigaret doen. Wanneer je een sigaar aan het roken bent gaat het ook meer om het pakken van een moment van ontspanning. Vaak wordt daarom ook het beeld geschetst van een rustige avond, waarbij je rustig een sigaar rookt en daarbij ook rustig een glaasje whiskey opdrinkt.

Het kan dus ook helemaal geen kwaad om hier rustig je tijd voor te nemen. Ontspanning is de sleutel bij het roken van een sigaar. Het maakt daarbij ook niet uit of je een Cigarillo sigaar rookt of een ander type. Het gaat om de ontspanning.

Waar bestaat een sigaar precies uit?

Bij een sigaar wordt er een onderscheid gemaakt tussen de body, omblad en het dekblad. De body is dus de binnenkant van de sigaar en kan soms wel uit een combinatie van 20 verschillende tabaksoorten bestaan. Hiermee wordt onder andere de geur, smaak en het aroma van de sigaar bepaald. Doordat er vele verschillende mengsels van de body zijn er dus ook ontzettend veel verschillende soorten sigaren. Het omblad houdt vervolgens de tabak bij elkaar houdt. Vervolgens gaat daar een dekblad omheen om de sigaar helemaal af te maken.