Hoe overleef je de sneeuw?

Over het algemeen is sneeuw in Nederland nooit iets waar we ons heel druk over hoeven te maken. Zo nu en dan valt er ’s winters toch wel eens een laagje sneeuw en vaak is heel Nederland dan zo ongeveer in paniek. Treinen rijden niet, scholen gaan dicht en er staan lange files. Gelukkig zijn er een paar dingen die je zelf kan doen om de sneeuw voor jezelf minder vervelend te maken.

Geen vieze voetstappen meer
Je kent het wel, die vieze voetstappen die je in de hal krijgt. Als je buiten in de sneeuw gelopen hebt zit er vaak vieze sneeuw onder je schoenen. Als je bij je voordeur een droogloopmat of een schoonloopmat neerlegt, heb je hier geen last meer van. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt zo’n mat je schoenen droog en schoon en zal er dus geen vocht op de grond terecht komen. Je kan zulke matten ook op maat laten maken. Veeg je schoenzolen schoon en klaar is kees. Nergens last van!

Houd jezelf warm
Hoe stom het ook klinkt, tijdens de koude winterdagen is het erg belangrijk om warm te blijven. Doe naast die dikke trui en winterjas dus ook handschoenen aan, een sjaal om en zelfs een muts op. Even niet zo eigenwijs doen, dus. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je verkouden wordt of dat je een hele droge huid krijgt. Daarnaast is het sowieso niet goed voor je gezondheid als je het vaak heel koud hebt. Je moet zelfs genoeg drinken als je het koud hebt, omdat je anders uit kan drogen. Dat laat wel zien hoe belangrijk het is.

Maak er wat moois van
Als het sneeuwt, is de kans groot dat je binnen gaat zitten kniezen. Dat kan je doen, maar wordt iemand daar blij van? Je kan er ook wat moois van maken. Verzamel al je vrienden, maak een sneeuwpop, houd een sneeuwballengevecht of bouw een iglo. Je kan het zo gek niet bedenken. Kleed jezelf warm aan, en neem een warme douche of een kop warme chocolademelk als je weer binnen in huis bent. Zo hoef je je niet te vervelen en kun je toch even doen alsof je de sneeuw even leuk vindt. Het ligt er nou eenmaal, dus je kan er net zo goed het beste van maken.