Hotel handdoeken zeer gewild om te stelen

Helaas maar waar, er wordt veel gestolen in hotels. Je zal dan denken dat er iets verdwijnt van de hotelkamer van de gasten, en meestal is dat zo. Maar dan wel hotel eigendommen dat door de gasten in koffers wordt gestopt.

Jouw eigendommen

Vaak krijg je als bezoeker van een hotel de melding om voorzichtig te zijn met je eigendommen omdat er soms kapers op de loer liggen om je te ontvreemden van jouw spullen. Om er zeker van te zijn dat je spullen veilig zijn in een hotel kun je rekening houden met het volgende:

 • het hotel heeft een bagageruimte om je bagage beheerd achter te laten (meestal wanneer je nog niet de kamer in kan)
 • het hotel heeft een kluis voor jouw waardevolle spullen mocht je deze niet direct gebruiken
 • de hotelkamer heeft een kluisje waar je waardevolle spullen in op kunt bergen
 • de hotelkamer heeft een elektrisch slot op de deur dat registreert wie met welke digitale sleutel de kamer op is geweest
 • te allen tijde zorg je ervoor dat de hotelkamerdeur goed dicht is wanneer je de kamer verlaat

Hotel eigendommen

Hotelgasten worden inderdaad zo nu en dan bestolen van hun eigendommen, maar de hotels zelf worden minstens net zo zeer bestolen door de gasten zelf. Er denk maar eens na, je neemt wel de zeepjes mee of de flesjes shampoo die op de kamer staan ter gebruik. Maar het gaat vaak veel verder dan dat, want die verbruiksspulletjes liggen er ook om meegenomen te worden.

Meest gestolen hotel eigendommen

Voor hotelgasten die een stapje verder gaan en er geen hand voor omdraaien om het te laten zijn de volgende items zeer in trek om meegenomen te worden door hotelgasten:

 • handdoeken met logo van het hotel
 • badjassen met logo van het hotel
 • de bijbel uit het nachtkastje
 • glaswerk en koffiekopjes

En vreemd genoeg kijken hoteleigenaren hier niet eens meer van op, tenzij ze je weten te betrappen uiteraard. Hotels hebben het verlies van dit soort items, door diefstal, al opgenomen in hun hotelprijs en zijn daarmee verzekerd op het verlies. Op jaarbasis berekenen hoteleigenaren wat het verlies hierin is in geld uitgedrukt. Om dit te dekken wordt dit bedrag opgenomen in de kamerprijs, gemiddeld over alle kamers per nacht per jaar.

Maar er zijn goederen die gestolen waar geen rekening mee is gehouden. Dit gaat dan niet eens meer over losse kleine artikelen, maar over het grotere werk. Hierbij zijn een aantal artikelen die daadwerkelijk met enige regelmaat gestolen worden:

 • flatscreen televisies
 • verchroomde bad kranen en douchesets

Het komt er in het algemeen dus op neer dat niets echt veilig is in hotels, jouw eigendommen niet en ook die van het hotel niet. Zorg er dus voor dat jouw eigendommen niet direct bereikbaar zijn voor anderen, en laat je ook niet betrappen als je toch die ene handdoek in je koffers stopt.