Is een uitvaartverzekering iets voor mij?

Je wilt graag een uitvaartverzekering afsluiten? Dat is heel verstandig. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering voorkom je namelijk dat jouw nabestaanden worden opgezadeld met hoge uitvaartkosten. Zij hoeven dan niet over hoge uitgaven te piekeren, nabestaanden hebben het immers al moeilijk genoeg. Een uitvaartverzekering sluit je dan ook niet af voor jezelf, je sluit de verzekering af om jouw nabestaanden te ontlasten. Wat voor jou de beste uitvaartverzekering is? Om deze vraag te beantwoorden kun je het best verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en kijken welke het best bij jouw situatie past.

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Hoe hoger je instapleeftijd, hoe hoger de premie. De kans op overlijden neemt immers toe wanneer je ouder wordt. Hoe jonger je de uitvaartverzekering afsluit, hoe lager dus de premie. Welk bedrag je uiteindelijk wilt laten uitkeren heeft uiteraard ook effect op de te betalen premie. Hoe hoger het uit te keren bedrag, hoe hoger de premie uiteraard ook is. Een crematie of begrafenis kost tegenwoordig al gauw zo rond de 8000 euro en uitvaartkosten blijven elk jaar stijgen. Hoewel het afsluiten van een uitvaartverzekering niet verplicht is, kunnen we jouw het afsluiten van een uitvaartverzekering wel van harte aanbevelen. Ruim 70 procent van de Nederlandse bevolking heeft inmiddels een uitvaartverzekering afgesloten.

Op welke punten uitvaartverzekeringen vergelijken?
Er zijn verschillende punten waarop je een uitvaartverzekering vergelijken kunt. Naast het gewenste dekkingsbedrag en de te bepalen looptijd van de premie zijn er meer vergelijkingspunten. Kijk bijvoorbeeld of de verzekeraar het verzekerde bedrag indexeert of juist niet. Begrafeniskosten stijgen met de jaren dus een indexatie op zijn tijd is wellicht wel verstandig. Ook zijn er verzekeringsmaatschappijen waarbij je uitvaartverzekeringen kunt afsluiten waarbij je kinderen meeverzekerd tot hun 18de jaar. Het zijn allemaal punten waarbij je met een uitvaartverzekering vergelijken rekening mee dient te houden.