Jouw website hoger in Google?

Hoor jij ook steeds vaker dat linkbuilding minder belangrijk is voor SEO? Experts bewijzen anders! Kwalitatieve linkbuilding die gefaseerd wordt uitgevoerd kan een enorm effect hebben op de online vindbaarheid van jouw website. Het probleem is vaak bij bedrijven dat ze in korte tijd een hele lading aan nieuwe links toevoegen. Dit wordt echter niet ”natuurlijk” opgevat door Google. Verspreid jouw links over een periode en zie wat er gebeurt met jouw online vindbaarheid!

Wat is linkbuilding?

Als je gaat ”linkbuilden” dan ben je linkjes aan het verzamelen die van een website naar een andere website linken. Als we als voorbeeld een winkel nemen die banken verkoopt. Die hebben een website waar ze een artikel schrijven over hun nieuwste bank en schrijven in dat artikel ook een stukje over speciale kussens die daar mooi bij staan. Echter zijn die kussens van een andere winkel en verwijzen ze met die link naar die winkel toe zodat de lezer van het artikel niet zelf hoeft te zoeken.

Bedrijven gebruiken deze manier om ervoor te zorgen dan andere bedrijven in hun branche naar hun website linken. Hoe meer stemmen je krijgt, hoe relevanter Google jouw website zal zien. De links van andere websites naar jouw websites worden in de marketing wereld ook wel backlinks genoemd. Een linkbuildingplan zal dus helpen bij het vergaren van backlinks en zorgt ervoor dat jouw website populairder wordt.

Hoe kun je links krijgen?

Je kunt jouw website inschrijven op een startpagina. Kun je ze nog van vroeger? Ze worden tegenwoordig alleen nog maar gebruikt voor linkbuilding.

Links ruilen met andere websites. Je kunt een andere website vragen een link in hun artikel te plaatsen naar jouw website en aanbieden dat jij dat ook naar hun website zult doen.

Gebruik je social media al? Linken naar je website is zeer effectief!

Hier moet je echt mee oppassen, maar veel bedrijven doen het. Linkjes kopen.