Het kiezen van de juiste laadpaal voor jouw auto

Wanneer je een elektrische auto hebt gekocht is de kans groot dat je niet direct een laadpaal hebt aangeschaft. Laadpalen heb je in allerlei soorten en maten. Elke laadpaal heeft andere functionaliteiten die vaak alleen gebruik kunt worden wanneer je een laadpaal hebt die past bij je auto. Daarom leg ik je in deze blog uit waar je allemaal op moet letten wanneer je op zoek bent naar een laadpaal. Vaak is de keuze niet eens zo lastig, zeker wanneer je precies weet waar je op moet letten. Dus zonder verder gedoe, hierbij een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe laadpaal.

Smart charging

Doordat een laadpaal stroom put uit het bestaande stroomnetwerk dat je hebt is het vaak lastig om inzicht te krijgen in het verbruik van je elektrische auto. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend. Hier kun je echter wel wat aan doen. Door gebruik te maken van smart charging kun je precies zien wat je auto verbruikt en via apps zien hoe ver je auto is opgeladen. Daarnaast kun je deze data doorsturen naar je energie leverancier waardoor zij stroompieken beter kunnen voorspellen.

Domme laadpaal

Uiteraard kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een domme laadpaal. Dit is niets meer dan een elektrisch stroompunt in je tuin die het laden van je auto aankan. Vaak ondersteunen dit soort laadpalen geen slim laden, maar deze zijn wel prima geschikt voor particulieren en als laadpaal voor thuis. Ideaal eigenlijk wanneer je niet teveel eisen stelt aan je elektrische auto.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij de zoektocht naar een elektrische auto en hoop dat je er met behulp van deze tips een beetje uitkomt Succes!