Klokken trends 2020

Eigenlijk heeft vrijwel iedereen wel een paar klokken in huis. Voor de tijd weergave hoef je echter allang niet meer een klok aan te schaffen. Dit kan men ook wel aflezen op de smartphone, of op huishoudelijke apparatuur zoals een magnetron. Indien je in een stad woont met een domtoren zou je zelfs nog uit je raam kunnen kijken. De reden dat we nog allemaal klokken in huis hebben is eigenlijk vooral om het feit dat ze sfeer toevoegen. De klokken fabrikanten weten dit ook, en om die reden zien we steeds meer diverse designs opduiken. In dit artikel zullen we een aantal van de meest in het oog springende trends bespreken.

Moderne koekoeksklokken

De koekoeksklok is een van de meest iconische klokken die er bestaan. Maar past aan de andere kant over het algemeen niet zo goed in meer moderne interieurs. Maar daar is verandering ingekomen. Er zijn nu namelijk ook hippe moderne koekoeksklokken verkrijgbaar. Wat maakt deze koekoeksklokken anders? De kleuren voornamelijk. Zo zijn er strak witte koekoeksklokken. Deze passen beduidend beter in een minimalistisch modern interieur dan de oudere bruine modellen.

Flip klokken

Dit zijn typische retro klokken. Wat is een flip klok eigenlijk precies? Een flip klok is anders dan een reguliere klok met wijzers. Het idee van een flip klok kun je vergelijken met een ouderwets sport scoreboord zoals te zien bij voetbal wedstrijden in het verre verleden. De juiste tijd wordt weergeven door middel van platen waar de cijfers op staan, die als het ware ‘overgeflipt’ worden. Een bekend merk dat flip klokken maakt is Karlsson klokken.

Op wekker vlak zien we ook dat retro helemaal hot is. In steeds meer slaapkamers zien we retro wekkers opduiken.

Klassieke wandklokken

Klassieke stijl wandklokken blijven ook altijd in trekt. Dit zijn doorgaans mechanische klokken. Wil zeggen, klokken die eens in de week over het algemeen, de gewichten opgetrokken moeten worden. Dit soort klokken kunnen in principe een leven lang meegaan. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder slinger. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk om een klassieke stijl klok te krijgen die werkt volgens quartz. Deze zijn beduidend minder onderhoudsintensief. Het enige dat de bezitter dient te doen is zo nu en dan, lees eens in het jaar de batterijen vervangen. Een ander voordeel van dit soort klokken is dat ze beduidend minder geluid maken. Wel zo fijn voor de mensen die zich storen aan het tikken van de klok.