Lean black belt training

Agile en scrum trainingen zijn de nieuwe manier van werken. Efficientie en medewerkers tot hun recht laten komen staat centraal in deze methode.

Wat is Agile?

Agile softwareontwikkelingsmethodologie is beter aanpasbaar aan veranderingen, omdat er aan het begin van een project geen diepgaande planning is, maar er in de loop van het project veranderende eisen zijn. Een constante feedback van de eindgebruikers wordt aangemoedigd. In agile is er een incrementele en iteratieve ontwikkelingsaanpak. Het werk wordt geprioriteerd op basis van de bedrijfs- of klantwaarde. Er zijn cross-functionele teams die werken aan de iteraties van het product over een periode van tijd. Elke iteratie is gericht op het produceren van een werkend product.

Wat is Scrum?

Scrum is de meest populaire aanpak om agile te implementeren. Het helpt bij het beheren van softwareontwikkeling met een iteratieve aanpak. Er zijn iteraties met een vaste lengte die bekend staan als een sprint die het vaak mogelijk maakt om een berg werk in korte tijd op te leveren. Een sprint duurt één tot twee weken en aan het eind van elke sprint voeren de stakeholders en teamleden een vergadering om de volgende stappen te plannen.

De rollen, verantwoordelijkheden en vergaderingen worden vastgelegd in een Scrum team. In elke sprint is er een sprintplanning, dagelijkse stand-up, sprintdemo en sprint retrospectief. Er zijn taakborden en burndown grafieken om de voortgang van de sprint te volgen en om incrementele feedback te ontvangen.

Is agile alleen in software ontwikkeling van belang?

Binnen de it wordt de agile werk methode veel gehanteerd. De werkmethode kan echter toegepast worden op veel verschillende branches. Het belangrijkste is dat er iets opgeleverd moet worden en dat er een continue verbetering mogelijk moet zijn. In de meeste bedrijven is een continue verbetering echter een welkome verandering. Daarbij is het werken in sprints voor veel verschillende bedrijven een prettige werkmethode. Er kan een flinke berg werk verzet worden in vrij korte tijd. Ook is het mogelijk om de methode in te zetten wanneer een bedrijf niet voor klanten iets op hoeft te leveren. In dat geval kan de werkmethode ingezet worden enkel om de interne processen te verbeteren. Hierdoor kunnen medewerkers efficienter werken.