Lenen zonder vragen

Het online lenen van geld wordt steeds populairder. In mijn opinie is de reden hiervan dat dit snel en gemakkelijk is. Daarnaast kan je het ook nog grotendeels anoniem doen.

Privacy is een belangrijk goed

Privacy wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Indien je een lening wilt aanvragen bij een bank dien je echter jouw hele levensverhaal openbaar te maken. Zij willen weten waarom je geld wilt lenen, of je andere schulden hebt, waar je werkt en ook nog eens wat je verdient. Dit spreekt mensen meer en meer tegen.

Aan de andere kant is het natuurlijk ook volstrekt logisch dat banken vragen om dergelijke informatie. Tenslotte geven zij jou geld en zij willen zeker weten dat dit geld weer netjes terug wordt betaald.

Kan je ook online geld lenen zonder al deze vragen?

Indien je niet wilt dat je al deze vragen dient te beantwoorden, dan ben je aangewezen op online geld lenen. In dat geval beperkt je jezelf echter wel tot het afsluiten van een minilening. Dit is namelijk de enige vorm van geld lenen waarbij je geen vragen hoeft te beantwoorden.

Sterker nog, je kan op die manier snel geld lenen zonder BKR en loonstrook. Je hoeft dus geen loonstrook te overleggen en ook wordt er afgezien van een BKR controle.

Een beperkt bedrag lenen zonder vragen en BKR toetsing

Het gegeven dat je geld kan lenen zonder BKR en loonstrook houdt wel in dat je slechts een beperkt bedrag kan lenen. 

Dan praat je in eerste instantie over slechts een paar honderd euro. Wel is het zo dat indien je voldoet aan de verplichting van een eerste lening de mogelijkheden tot snel geld lenen zonder BKR en loonstrook steeds uitgebreider worden. 

Het bedrag wat aan jou wordt uitgeleend wordt namelijk steeds hoger. Na een paar leningen te hebben afgesloten en tijdig te hebben afgelost kan je op een gegeven moment zelfs 1500 euro lenen zonder vragen en BKR toetsing.

De hoge rente en de garantstelling

Indien dit je aanspreekt dien je echter wel rekening te houden met twee punten. Ten eerste is de rente hoog. Deze rente bedraagt bijna 14%. Hetzelfde zou je betalen indien je rood staat bij een bank.

In de praktijk is het wel zo omdat de looptijd van de lening erg kort is dat het absolute bedrag in euro`s wat er in rekening wordt gebracht wel meevalt. Dan dien je bij een lening van 200€ voor 30 dagen te denken aan minder dan 2,50€ aan rente.

Kijk uit met de kosten voor een garantstelling

Daarnaast wordt er gevraagd om een garantstelling. De flitskrediet verstrekker wil uiteraard wel enige vorm van zekerheid hebben dat het geld weer terugkomt. Omdat er iemand voor jou garant dient te staan kunnen zij dit op die manier zeker stellen.

De garantstelling is echter wel belangrijk om in jouw overwegingen mee te nemen of je een dergelijke lening wilt afsluiten.  Want ben jezelf niet tijdig in staat om een garantstelling te overleggen, dan wordt het een dure aangelegenheid. 

Er wordt dan namelijk voor jou een garantsteller aangewezen, die hiervoor hoge kosten in rekening brengen. Indien dit het geval is dan wordt online geld lenen een erg dure aangelegenheid.