Lifehack voor de ouders: een elektrische moederfiets!

Ben jij zo’n ouder die ‘s ochtends de kinderen wegbrengt, naar werk gaat, kinderen ophaalt, nog tussendoor boodschappen doet, de was draait en ze ook nog naar voetbal, gitaarles en dansen brengt? Dan is een zetje in je rug soms wel ontzettend fijn! Als mama of papa ben je een vervoermiddel van je kind en ga je van hot naar her. Dan is een elektrische fiets vast meer dan welkom!

Wat is een mamafiets?
Een mamafiets is ontworpen zodat je meer comfort, gemak en veiligheid ervaart voor jezelf en je kind. Zo heeft het een lage en ruime instap, waardoor je met kinderzitje ook makkelijk op en af kan stappen, wel zo handig! Ook als jij je fiets op de standaard wil zetten met kind en al, gaat het goed door een dubbele standaard. Hierdoor blijft de fiets in balans en kan je makkelijker je kind uit het kinderzitje halen of je boodschappen neerzetten. Mede door de bredere stuurbocht kan er extra gewicht op de fiets komen dan bij een stadsfiets. En door het stuurslot is je fiets veiliger dan een ‘gewone fiets’ aangezien het als een soort handrem functioneert.

Neem een elektrische voor een zetje in je rug!
Met een kind voor en een kind achter, trap je soms wel voor drie. Wel zo fijn om dan een zetje in je rug te krijgen, zodat je niet elke keer bezweet aankomt bij hun school. Met een elektrische fiets blijf je wel in beweging, maar kan je sneller en harder door de extra ondersteuning van de motor. Je hebt een e-bike in verschillende soorten en maten. Moederfietsen hebben een krachtige voorwielmotor en een goede accu zodat je even vooruit kan. Laat je goed informeren in de winkel, zodat je een e-bike hebt die bij jou past! Vind je het prijzig? Je kan er ook voor kiezen om er eentje tweedehands aan te schaffen!

Andere voordelen
Ook is een elektrische fiets voor papa’s en mama’s veel beter voor het milieu dan met de auto en hoef je ook zo niet in de file te staan! De kilometers die jij op de fiets aflegt zijn in plaats van de auto dertig keer minder milieubelastend! Daarnaast is het niet alleen beter voor het milieu, het is ook goedkoper! Je betaald geen brandstof en parkeerkosten, dat scheelt weer een hele hoop. Een elektrische fiets is een soort nieuw familielid die je kinderen overal veilig, snel en gemakkelijk heen brengt, waardoor jij als ouder onbezorgd en met een glimlach door het leven kan fietsen!