Ligt het lot van bedrijven ligt nu in de handen van anderen?

Voor ondernemers is het afzien deze dagen. De ene order na de andere wordt afgeblazen. De normale lasten blijven bestaan. De huur van het pand het betalen van het personeel. Ondanks dat er ondersteuning komt van de overheid in de vorm van de NOW, blijven het dus onzekere tijden aan. Bedrijven hebben het gevoel dat hun lot nu vooral in de handen van anderen liggen.

En in zekere zin is dit natuurlijk ook zo. Het zal in deze periode niet makkelijk worden voor ondernemers om het hoofd boven water te houden. Elke vorm van steun is er eentje. Sinds de uitbraak van het virus lijken echter zowel de consumenten en bedrijven de nu volledig vertrouwen op de overheid als het gaat om die steun van bijvoorbeeld die NOW regeling.

Blijf in contact met je achterban

Nee als ondernemer kun je zelf ook zorgen voor een beter vangnet namelijk door zelf ook actief te participeren op de situatie. Bedenk zelf eens goed wat je als ondernemer kan doen om finacieel evenwichtiger te worden. Met hierin een verschil… Probeer niet om je eigen bedrijf evenwichtiger te maken door alle kostenposten te schrappen die wat ademruimte geven. Nee verplaats jezelf ook in die andere partijen en bekijk hoe je het contact houden met je partners kunt blijven behouden op een meer humane manier. Zijn er software pakketen die je kunt minimaliseren zonder ze echt op te zeggen. Zijn er leveranciers die je bepaalde voorutichten kunt stellen door nu misschien minder af te nemen en later misschien een toezegging voor meer.

relatiegeschenken met logo