Met een BHV opleiding kun je het verschil maken

Je hebt er vast wel eens van gehoord: BHV’ers. Maar wat zijn nou precies BHV’ers? En waarom zou je zelf BHV’er moeten worden? Daar zijn veel redenen voor te bedenken. Een BHV’er is een redder in nood en weet precies op het juiste moment hulp te bieden. Ben je niet zo stoer of durfal? Geen paniek. Met een BHV opleiding leer je precies wat je moet doen in welke situatie, en dan durf zelfs jij bij nood het juiste te doen!

Een BHV opleiding
Voordat je BHV’er bent, moet je daarvoor wel een BHV opleiding doen. Dit kun je bij verschillende opleidingscentra doen. Kijk bijvoorbeeld eens op https://westpoort.nl/. Zo’n cursus duurt meestal een dag of een avond. Maar net wat voor jou goed uitkomt en wanneer er natuurlijk plek is. Tijdens zo’n cursus leer je verschillende ongelukken herkennen en leer je hoe je snel en adequaat kunt ingrijpen. Naast dat zal je ook leren hoe je mensen kunt reanimeren en eerste hulp verlenen.

Waarom een BHV opleiding?
Of je nou bij een organisatie werkt of niet, voor iedereen kan een BHV opleiding te pas komen. Iedereen kan namelijk in aanraking komen met een ongeluk. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje en je hoeft niet per se in gevaarlijke situaties te werken om een BHV opleiding te moeten volgen. Dan is het natuurlijk altijd handig en soms wordt het door het bedrijf ook verplicht gesteld. Denk bijvoorbeeld aan een school, waar vaak kleine ongelukjes gebeuren bij kinderen. De leerkrachten moeten dan wel snel kunnen handelen op dit soort situaties op te lossen.