Ogen laten laseren of toch maar een bril?

Ik weet het nog als de dag van gisteren, mijn eerste bril. Het was groep 5 van de lagere school en ik moest met mijn ouders naar een oogarts. Na een aantal testen gedaan te hebben kreeg ik van de arts te horen dat ik een bril nodig had. Deze bril heb ik jaren gedragen tot de middelbare school. Eindelijk contactlenzen! Hoewel een bril een gezicht kan sieren en contactlenzen de ongemakken van een bril kunnen vervangen, was ik mij er altijd van bewust dat ik ook mijn ogen kon laten laseren.

Mensen in mijn nabije omgeving worden allemaal een dagje ouder en moeten aan een bril of contactlenzen. Echter zijn er ook mensen die dit niet zien zitten en ervoor kiezen hun ogen te laten laseren. Tot vorig jaar heb ik nooit de moed gehad om mijn eerste afspraak te maken bij een ooglaser kliniek. Hoe ik het heb ervaren?

De ooglaserbehandeling

Iedereen weet wel dat het laten laseren van je ogen niet bepaald goedkoop is. Daarom vond ik het erg fijn dat ik een Medisch vooronderzoek kreeg en bij ongeschiktheid de kosten geretourneerd zou krijgen. Het eerste contact was erg fijn. Alles werd duidelijk uitgelegd en al mijn vragen werden beantwoord.

Toen de dag eindelijk was aangebroken werden mijn ogen verdoofd door middel van simpele oogdruppels. Het licht ging uit en een klein laserstraaltje slijpt een stukje hoornvlies open om het te behandelen.

De nazorg was ook vrij eenvoudig. Ik moest veel rust nemen, langs gaan op controles en oogdruppels gebruiken. Het druppelen van mijn ogen heb ik zo’n 2 maanden moeten doen. Dit was om de natuurlijke traanvochtbalans van mijn ogen in balans te houden. Door de operatie was deze tijdelijk verstoord. De arts noemde het kunsttranen.

Het kostenplaatje

Wanneer het om je ogen gaat wil je natuurlijk de beste arts. Mensen leggen vaak de koppeling dat goedkoop slecht is en duur heel goed, maar dat is niet altijd zo. Na mijn ooglaser behandeling bij de kliniek LaatJeOgenLaseren ben ik ervan overtuigd dat je hier goed zit. Zowel qua prijs als qua kwaliteit en persoonlijke aandacht.