Online BHV cursus volgen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, hoe je het ook went of keert. Die ene collega die zijn sigaretten altijd net iets te dicht bij de prullenbak weggooit of die manager die denkt dat hij alles zelf wel kan repareren. Het is niet te hopen, maar toch is het wel zo fijn als er iemand aanwezig is die verstand van zaken heeft en direct al eerste hulp kan beoefenen. Zo’n persoon komt meestal in de vorm van een bedrijfshulpverlener. Jezelf laten opleiden tot bedrijfshulpverlener is eigenlijk niet zo ingewikkeld proces, terwijl de dankbaarheid vaak groot is. In deze blog ga ik iets meer vertellen over de bhv’er en de mogelijkheid tot het volgen van een online Bhv-cursus.

Is het verplicht om een bhv’er aanwezig te hebben op mijn bedrijf?

We denken er liever niet bij na, maar de kans is altijd aanwezig dat er een keer iets onverwachts gebeurt op je bedrijf dat ervoor zorgt dat de hulpdiensten moeten uitrukken. Een bhv’er dient dan onder andere als eerste hulp tot dat de hulpdiensten zijn gearriveerd.

De hoeveelheid bhv’ers die er in het bedrijf aanwezig moeten zijn is onder andere afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de hoeveelheid werknemers. Als we kijken naar de ARBO, zijn er de volgende richtlijnen als het gaat om het minimaal aantal verplichte bhv’ers in een bedrijf:

  • Bij 0-50 werknemers: 1 bhv’er
  • Bij minder dan 250 werknemers: 1 bhv’ers per 50 aanwezigen
  • Bij meer dan 250 werknemers: minimaal 5 bhv’er

Wat doet een bhv’er

Zoals hierboven ook al even kort is benoemd, dient een bhv’er vaak als eerste hulp voordat de hulpdiensten arriveren. Dit kan zich uiten in een beginnende brand blussen, evacuaties begeleiden of eerste hulpverlenen aan het slachtoffer.

Tegenwoordig is het mogelijk om het theoriegedeelte van een bhv-cursus online te volgen. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid en in je eigen tijd het theoriegedeelte kan volgen. Uiteraard moet het praktijk gedeelte nog wel in de praktijk, maar hier zijn vaak hypermoderne trainingscentra voor die volledig zijn ingericht om noodsituaties na te bootsen. Wil je meer lezen over de mogelijkheid tot het volgen van een online BHV-cursus, klik dan hier.