Online magnesium supplementen vergelijken

Magnesiumtekort voorkomen door supplementen

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de Nederlands last heeft van magnesiumtekort, terwijl dit mineraal essentieel is voor ons dagelijks functioneren. Elk orgaan in ons lichaam, en dan met name het hart, de spieren en de nieren, hebben magnesium nodig. Magnesium is namelijk een echt antistress-mineraal, heeft een kalmerende werking en ontspant de spieren en bloedvaten. Doordat onze voeding steeds minder magnesium bevat, is het verstandig om het magnesiumgehalte in je lichaam op peil te houden d.m.v. magnesium supplementen.

Welk supplement past bij mij?

Maar, welk magnesium supplement is het beste voor mij? Dat is een vraag die vaak lastig te beantwoorden is en waarvoor je jezelf echt verder moet verdiepen in de materie. Magnesium supplementen zijn er in vele vormen als tabletten/pillen, capsules, olie, poeder, zalf/crème en vlokken. Dan hebben we het alleen nog maar over de vorm van toedienen, want de soorten magnesium lijken wel eindeloos. Magnesium suppletie bevat vaak verschillende vormen magnesium zoals magnesium citraat, magnesium bisglycinaat en magnesiumoxide. Elk met hun eigen opneembaarheid en werking. Zo is het, ook online, erg moeilijk om te beslissen welk supplement het beste bij je past.

Vergelijk voordat je koopt

Vergelijkingssites op internet maken dit een stuk makkelijker! Je kiest hier vaak jouw toepassing van magnesium (bijv. sporten, tegen spierpijn, tegen stress of voor een betere nachtrust) en je krijgt een overzicht van de geschikte producten. Deze supplementen kun je met elkaar vergelijken en uiteindelijk aanschaffen bij de webshop met de laagste prijs. Dat loont. Zo betaal je ook nooit teveel voor je bestelling, want soms kan hier wel tientallen euro’s verschil in zitten.