Optimaal voorbereiden voor een hardloopevenement!

Optimaal voorbereiden voor een hardloopevenement!

Meedoen aan een hardloopevenement, veel mensen doen het. Maar hoe kan je jezelf nou het best voorbereiden op een hardloopevenement? Welke voeding kan je het best gebruiken? Welke hardloop spullen moet je allemaal meenemen? Na het lezen van deze blog hoef je je hier niet meer druk om te maken. Geen haast meer met je tas inpakken en geen paniek meer met de juiste locatie vinden, ideaal!

Dag voor het hardloopevenement
Eigenlijk begint de voorbereiding al een week voordat het hardloopevenement daadwerkelijk plaatsvindt. Zorg dat je die week goed uitrust en goed let op je voeding. Hierdoor kan je optimaal aan de start verschijnen bij het hardloopevenement! De dag voor het hardloopevenement is een dag om alle hardloop spullen en andere benodigdheden alvast klaar te leggen. Hieronder staat nog beschreven welke hardloop spullen je allemaal mee kan/moet meenemen. Verder is het altijd handig om de dag voor het hardloopevenement even het weer raad te plegen. Kan je namelijk het best een lange broek aan, korte broek of misschien een regenponcho. Hopelijk is dit laatste niet het geval. Tot slot is de beste tip nog om op tijd naar bed te gaan. Ga niet tot 3 uur ’s nachts tv kijken, maar zorg dat je op tijd in bed ligt en daardoor goed uitrust.

Hardloop spullen
Elke hardloper heeft natuurlijk zijn eigen hardloop spullen. Sommigen weer meer dan anderen. De belangrijkste hardloop spullen zijn natuurlijk je hardloopkleding. Leg de dag voor het hardloopevenement alvast je hardloopschoenen, juiste hardloopkleding en eventueel startnummer al klaar. Daarnaast kan je voor de langere afstanden een runningbelt klaarleggen. Daarnaast zijn er nog andere hardloopspullen die je eventueel al klaar kan leggen. Bijvoorbeeld sportdrank, handschoenen of een hartslagmeter. Iedere hardloper heeft zijn eigen behoeften op het gebied van hardloop spullen. Ga dus voor het hardloopevenement goed bij jezelf ten rade wat je precies wilt gebruiken tijdens het evenement! Leg dit dus ook allemaal de dag voor het hardloopevenement al klaar, zo voorkom je dat je dingen vergeet.

Dag van het hardloopevenement
Het allerbelangrijkste is een goed ontbijt. Eet bijvoorbeeld niet 4 kilo pannenkoeken of poffertjes. Zorg dat je gezond eet, maar doe niet anders dan normaal. Eet wat je gewend bent, tenzij dit natuurlijk 4 kilo pannenkoeken is. Zorg na het ontbijt dat je alles meeneemt wat je nodig hebt. Neem je hardlooptas met hardloop spullen mee. Daarnaast is het altijd handig om je ID/rijbewijs mee te nemen, maar niet teveel contant geld! Niet elk hardloopevenement heeft kluisjes. Daarnaast kan je nog eventueel een handdoek meenemen of een programmaboekje. Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk je hardloop spullen. Tot slot moet je niet je startbewijs vergeten en eventueel schone kleding kan ook belangrijk zijn.

Komende hardloopevenementen
Heb je na deze blog erg veel zin gekregen om mee te doen aan een hardloopevenement? Binnenkort is op 19 april de Hartloop in Leusden. Hier wordt hardgelopen voor een goed doel, Stichting Hartekind. Er is een 5km en 10km loop. Daarnaast zijn er nog veel andere hardloopevenementen in Nederland. Dit is te zien op de hardloopkalender.

Hopelijk ben je na het leze van deze blog een stuk wijzer geworden over de voorbereidingen voor een hardloopevenement. Meer van deze nuttige blogs lezen? Neem een kijkje op de website van de Hartloop.