Plinten dragen bij aan je interieur

Plinten, waarschijnlijk is dit niet het eerste waar je aan denkt als je aan het bouwen of verbouwen bent. Ze zijn echter toch een zeer belangrijke keuze, de plinten dragen namelijk sterk bij aan de uitstraling van je interieur. Wetende dat je al genoeg keuzen moet overwegen, ga ik je vandaag helpen om in ieder geval één keuze makkelijker te maken. Namelijk, de plintkeuze. Om je alvast een klein beetje op weg te helpen, wordt in onderstaande blog een aantal plinten verder toegelicht.

De keuze van de plint zelf

Plinten zijn te verkrijgen in van allerlei soorten en hierbij zijn vaak de meest unieke creaties mogelijk. Aangezien mensen vaak overladen worden met keuzemogelijkheden en hier soms een beetje gek van worden, zal ik mij beperken tot een zestal plinten. Namelijk, de kraalplint, gladde plint, luxe plint, waalplint, monumenten plint en de sierplint. Bij je keuze voor een plint zijn er een aantal factoren die handig zijn om in het achterhoofd te houden:

  • Het soort interieurstijl dat je wil hebben;
  • De mogelijkheden binnen je huis;
  • En natuurlijk je smaak.

Hieronder kun je de verschillende soorten plinten bekijken:

Van links naar rechts: waalplint, gladde plint, kraalplint, luxe plint, monumentenplint en sierplint.

Hoogte van de plint

De hoogte van de plint is bijna net zo belangrijk als het soort plint. De hoogte bepaalt namelijk grotendeels de uitstraling van de plint. Heb je een hoog huis, dan geven hoge plinten net dat stukje extra en voelt de ruimte veel groter. Bij een laag plafond kun je ook kiezen voor lage plinten.

Plinten in een kamer en suite

Hoge plinten zijn een typisch element in een kamer en suite. Dit is suite met dubbele deuren tussen de voor- en achterkamer dat ontstaan is in de 18 en 19eeeuw. Deze worden vaak op maat gemaakt en zijn perfect te combineren met dit de monumenten plint. Wil je meer weten over kamer en suites of hoe jij deze het beste kunt inrichten, kijk dan eens op site voor kamer en suites.