Redenen waarom je in het nieuwe jaar een elektrische fiets wilt hebben

Misschien heb je er al vaker eentje voorbij zien scheuren en was je stiekem een beetje jaloers op de snelheid en souplesse ervan. Misschien ken je mensen die er al eentje bezitten. Hoe dan ook; de elektrische fiets is hot, we kunnen er nu echt niet meer om heen. Overweeg jij om er ook een te nemen, of ben je er nog niet helemaal over uit? Lees snel verder. Wij gaan je vertellen waarom je in het nieuwe jaar dus echt een elektrische fiets wilt hebben.

Geld besparen en dus: meer overhouden voor echt leuke dingen
Met name wie in de stad woont herkent het wel; honderden euro’s die je jaarlijks uitgeeft, tegen wil en dank, aan parkeerkosten. Als je überhaupt een parkeerplek hebt weten te vinden, that is. Nee, autorijden in de grote stad is geen pretje. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten voor benzine en de belastingen en verzekeringen. Nope, geen goedkope hobby. Kies je voor een elektrische fiets, dan profiteer je wel van mobiliteit maar dan niet tegen de hoofdprijs. Een elektrische fiets schaf je eenmalig aan, en daarna zijn de kosten die je betaalt aan elektriciteit voor het opladen van de accu verwaarloosbaar. Kijk, zo houd je dus flink wat geld over voor echt leuke dingen. Vakantie aan de kust, anyone?

Nooit meer te laat
Er zijn van die dagen dat je gewoon te lekker ligt en je bed dus echt niet kan verlaten. Nope, onmogelijk. Leuk en aardig, die paar extra minuten in je warme bedje maar zodra je de deur uitstapt heb je er al spijt van. Zie maar eens op tijd te komen, trappend tegen de wind in, de hele stad door. Als je een elektrische fiets hebt, hoef je je over te laat komen in ieder geval geen zorgen meer te maken. Door de trapondersteuning zoef je over de fietspaden, en zo kom je toch nog op tijd. Fijn!

Werken aan je conditie
Een zorg die mensen soms hebben, is dat ze met een elektrische fiets niet langer dagelijks in beweging zijn. De motor zorgt er immers voor dat je bijna niets meer hoeft te doen, toch? Fout! Het is weliswaar zo dat je op een e-bike minder inspanning levert, maar je moet alsnog met je benen meetrappen. Je verbrandt niet zoveel calorieën als op een reguliere fiets, maar toch ben je wel degelijk gezond bezig!