Relatietherapie Rotterdam

Geef je relatie een kans met relatietherapie Rotterdam

Het is vaak een enorme drempel om in relatietherapie te gaan. Eigenlijk is dit vreemd, want je vindt het niet meer dan normaal om naar de dokter te stappen als er lichamelijk iets scheelt en als er iets mis is met je auto dan sta je binnen no-time bij de garage. Op relatietherapie rust toch nog een taboe terwijl dit zonde is, want een relatietherapeut kan veel voor jou en je partner betekenen. Niet alleen als jullie relatie in slecht weer verkeert, maar ook om te voorkomen dat dit gebeurt.

Waarom bezoek je een relatietherapeut?

De redenen waarom je in therapie gaat, zijn divers. Angst speelt vaak een grote rol, omdat je niet meer weet hoe je partner op je zal reageren. Zo raken jullie steeds verder van elkaar verwijderd en groeien jullie uit elkaar. Ook tegenstrijdige behoeften zoals een kinderwens kunnen leiden tot relatieproblemen net als overspel en onenigheid over geld. Het verlies van een kind trekt een zware wissel op een relatie, zeker als jullie daar op een verschillende manier mee omgaan. Verder kunnen individuele klachten zoals verslaving of depressie jullie relatie nadelig beïnvloeden. Als je eenmaal in een negatieve spiraal zit, is het lastig om hier weer zelfstandig uit te komen. Wacht dus niet te lang met relatietherapie. Als je er op tijd bij bent, valt er nog veel op te lossen.

De werkwijze

De grootste stap heb je genomen en dat is dat jullie erkennen dat jullie behoefte hebben aan een relatietherapeut. Relatietherapie Rotterdam hanteert een vaste werkwijze bij de therapie. Jullie melden je aan en vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek op de locatie in Rotterdam. De therapeut neemt tijdens het intakegesprek ruim de tijd om jullie relatieproblemen in kaart te brengen. Na de intake wordt gestart met de therapie, elk gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en samen met jullie wordt hier een geschikt tijdstip voor gezocht. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de gesprekken zijn de verwachtingen die jullie van elkaar hebben en de mogelijkheden én onmogelijkheden om elkaar hierin tegemoet te komen. Waarom gaat het op dit moment niet goed en welke stappen kunnen jullie nemen om elkaar niet alleen beter te begrijpen, maar ook daadwerkelijk te veranderen en zo weer dichter bij elkaar te komen.

Rol van de therapeut

De therapeut is onafhankelijk en kan met meer afstand naar jullie relatie kijken en naar de wijze waarop jullie met elkaar communiceren. De therapeut maakt in een veilige omgeving gebruik van verschillende relatie-interventies en therapietechnieken tijdens jullie gesprekken. Het blijft niet bij praten alleen, ook krijgen jullie opdrachten mee om thuis uit te voeren. Het doorbreken van een vicieuze cirkel waarin jullie zijn terechtgekomen vormt een belangrijk onderdeel van de sessies. Jullie leren beter met elkaar te communiceren en signalen te herkennen om te voorkomen dat jullie weer in een negatieve spiraal terecht komen en belangrijker nog; jullie leren elkaar op een constructieve manier te steunen of om steun te vragen.