Schiphol vluchttijden online bekijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig op reis vanaf Schiphol? Check dan vlak voordat je vertrekt eerst de vluchttijden van Schiphol Airport. Zo sta je niet voor verrassingen wanneer je op Schiphol aankomt, en weet je meteen de actuele vertrektijd van je vlucht.

Met het vluchtnummer en de bestemming vind je snel de laatste informatie over je vlucht, zoals vertragingen of gecancelde vluchten. Ook kun je meteen zien vanaf hoe laat je in kunt checken en bij welke incheckbalie je moet zijn. Afhankelijk van je bestemming en je airline wisselt namelijk de vertrekhal: KLM vluchten gaan bijvoorbeeld vanuit Vertrekhal 1 binnen Europa, en hal 3 buiten Europa.

De meeste vliegmaatschappijen raden je aan om op tijd op Schiphol aanwezig te zijn, binnen de EU zo’n 2 uur voor vertrek en buiten Europa ongeveer 3 uur voor vertrek. Door de vertrektijden van Schiphol te checken weet je zeker dat je niet te vroeg aanwezig bent, maar dat je ook niet gehaast en met heel veel stress door de security check heen moet. Ook goed om te weten: ga via de juiste vertrekhal naar de gate toe. Afhankelijk van je bestemming moet je wel of niet je paspoort laten zien; als je de goede vertrekhal gebruikt dan hoef je niet onnodig door de douane heen.

Bagageregels voor vluchten van Schiphol

Over security gesproken: als je vliegt kun je niet zomaar alles meenemen in je handbagage. Vloeistoffen zijn bijvoorbeeld verboden in grotere verpakkingen dan 100ml, maar wist je dat je accu’s van laptops en telefoons dan weer juist verplicht in je handbagage mee moet nemen? Vergeet dus niet om voor je van huis vertrekt de bagageregels nog eens goed na te lopen.