Slijmbeursontsteking in de schouder

Pijn in de schouder kan zeer vervelend zijn en er zijn veel verschillende mogelijkheden waardoor dit veroorzaakt kan worden. Een hiervan is een slijmbeursontsteking in de schouder. Een slijmbeursontsteking bevindt zich altijd bij een gewricht en de slijmbeurs is hier bij betrokken. De slijmbeurs is een onderdeel dat ervoor zorgt dat het gewricht goed kan blijven bewegen. Bij een slijmbeursontsteking in de schouder zal het rood en pijnlijk worden, waardoor de schouder niet goed bewogen kan worden. Toch is het belangrijk om het gewricht in beweging te houden, want ander kan het stijf worden en geneest het minder snel.

Symptomen van slijmbeursontsteking in de schouder
Een van de symptomen van een slijmbeursontsteking in de schouder is een stevige pijn. Als eerste zal je daarom waarschijnlijk pijn ervaren bij het bewegen van de schouder. Onder andere bij het optillen en draaien van de arm kan hevige pijn ervaren worden. Deze pijn kan ook uitstralen naar plaatsen rond de schouder, zoals de nek of de arm. Daarnaast kan de slijmbeurs wat opgezwollen aanvoelen en rood van kleur zijn. Een slijmbeursontsteking kan ontstaan door overbelasting, waardoor het ontstoken en geïrriteerd kan raken. De bewegingsvrijheid van de schouder is in grote mate aangetast, wat belemmering kan opleveren.

Behandelingen schouder slijmbeursontsteking
Wat je het beste kan doen bij een slijmbeursontsteking in de schouder is de schouder rust gunnen. Om goed te kunnen herstellen is rust nodig. Helaas kan deze vervelende ontsteking lang aanhouden en kan het daarom een tijd duren voordat de pijn uit zichzelf wegtrekt. Als de pijn aanhoudt, kan je daarom naar de huisarts gaan. Die kan je een speciale injectie geven, waardoor de pijn wat wegtrekt. Mocht de pijn aanhouden dan kan er contact opgenomen met de fysiotherapeut. Die kan met speciale oefeningen ervoor zorgen dat de pijn verminderd wordt.