Slim en effectief werken in 2020

Het nieuwe jaar is bijna aangebroken. Reden genoeg om terug te kijken op het afgelopen jaar. Zijn er bepaalde kansen die positief voor je hebben uitgepakt of heb je bepaalde business gerelateerde zaken die je volgend jaar anders zou aanpakken? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je in het nieuwe jaar je meer wilt focussen op persoonlijke ontwikkeling of dat je je tijd beter wilt inplannen zodat je relaxter het jaar kunt beginnen. Een aantal tips om deze punten te realiseren lees je hieronder! 

Sterk in je werk 

Je kunt bijvoorbeeld tevreden zijn met het werk wat je doet, maar je kunt het gevoel hebben dat je hier meer uit wilt halen. Hiervoor zijn er twee dingen die je kunt aanpassen om hier beter in te worden. Je moet je focussen op je time management maar ook assertiviteit is belangrijk. Door hier juist mee te handelen krijg je meer invloed op je omgeving en creëer je rust op je werkplek. Dit is onwijs belangrijk als je gelukkig wilt zijn op de werkvloer. Het opleidingscentrum wilt je graag helpen om de juiste doelen te realiseren door middel van diverse trainingen. 

Mindmapping

Van het woord mindmapping heb je vast al eens eerder gehoord. Dit is een creatieve denk- en notitie methode waarmee je op een simpele manier overzicht houdt in de verschillende ideeën. Dit is een goede methode voor als je het gevoel hebt dat je vaak een overvloed aan informatie ontvangt en je deze niet goed kunt plaatsen, maar ook als je sneller praat dan kunt schrijven is dit een ideale tool om het overzicht te creëren bij jezelf. Je kunt deze methode gebruiken bij bijvoorbeeld brainstormen, maar ook ontwerpen, samenvatten, notuleren, presenteren en leren zijn momenten waarbij deze mindmap ideaal kan zijn. 

Typevaardigheid

Wist je dat als je typt met 10 vingers je vele uren werk kunt besparen? Je kunt dan sneller typen en je hoeft niet constant typefouten te corrigeren. Ideaal als je werk hebt waar je veel moet typen. Des te meer reden om in het nieuwe jaar een typecursus te volgen om deze vaardigheid te ontwikkelen. Want het is niet alleen fijn om tijd te besparen, het verbetert ook je ergonomie doordat je niet de hele tijd op je toetsenbord hoeft te kijken. Dit verminderd de kans op spanning in je vingers, armen en nek. Waar wacht je nog op? Typen maar!