Steiger kopen of huren?

Het is voor sommige organisaties wellicht een moeilijke afweging. Ga ik een steiger huren of ga ik een steiger kopen? In dit artikel worden een aantal opties weergegeven die u helpen bij het maken van de keuze.

Termijn van het project
Wanneer u een project heeft aangenomen dat voor lange duur is, dan is over het algemeen een steiger kopen een betere optie. Het huren van een steiger is dan vaak vele malen duurder. Het is echter wel belangrijk om na te gaan of u een opslagplek heeft voor de steiger. Wanneer u ervoor kiest om een steiger te kopen zal u deze ook ergens op moeten kunnen bergen na gebruik. Bij een project van een iets kortere termijn kan een steiger misschien duurder uitvallen, maar bedenk je wel dat voor het volgende project de steiger al klaar staat en u er geen kosten meer aan heeft.

Welk type steiger heb ik nodig
Het is uiteraard ook van belang welk type steiger benodigd is voor het project. De keuze bestaat onder andere uit rolsteigers, kamersteigers en vouwsteigers. Wilt u weten welke het meest geschikt is voor uw klus? Dit kunt u bepalen aan de hand werkhoogte of platformhoogte en de platform lengte. Hierbij kunnen rolsteigers het hoogste worden opgebouwd namelijk 12 meter, terwijl kamer- en vouwsteigers maar opgebouwd kunnen worden tot 6 meter.

Steiger huren
Een steiger wordt over het algemeen gehuurd, wanneer de huurder ervoor kiest om de opbouw uit handen gegeven en het project korter dan drie maanden is. Echter zoals eerder benoemd kan er behoorlijk wat geld worden bespaard met kopen. Kopen is namelijk op lange termijn voordeliger. Bij het volgende project is de steiger namelijk al aanwezig.

Steiger kopen
Zoals benoemd is kopen over het algemeen een betere optie. Vooral wanneer een steiger voor de langere termijn gebruikt gaat worden en ook de opbouw van de steiger niet uit handen gegeven wilt worden. Bij eventuele moeilijkere plaatsen kunnen altijd nog steigerbouwers worden ingehuurd voor het plaatsen van uw steiger.