Stopcontacten in de tuin aanleggen:

Waterdichte stopcontacten in de tuin.

Onmisbaar in elke tuin zijn goede en voldoende stopcontacten. Steeds meer apparaten zijn tegenwoordig elektrisch. Daarom zijn waterdichte stopcontacten op de juiste plaatsen in de tuin een must. Denk daarbij aan een oplader voor telefoon, ipad of laptop, kerstverlichting, zwembadpomp, elektrische heggenschaar, stofzuiger voor de auto, vijverpomp, enzovoort. Daarom raden wij u aan om vooraf goed na te denken over de plaatsen in de tuin waar u stopcontacten wenst. Bijvoorbeeld bij een terras of een oprit.

Niko waterdichte stopcontacten:

Er zijn voldoende stopcontacten voor in de tuin te koop in de bouwmarkten en tuincentra. Dit zijn vaak lichtgrijze stopcontacten met een IP waarde van IP23 of IP43. De IP waarde geeft aan hoe waterdicht en stofdicht het artikel is. Het eerste cijfer staat voor stofdicht, het tweede cijfer staat voor waterdicht. Hoe hoger de IP-waarde hoe beter. Elektrische producten buiten moeten minimaal een IP-waarde hebben van IP43. Veel buitenstopcontacten voldoen hier niet aan en en zeker op langere termijn een oorzaak van kortsluiting in uw tuin. Dit komt dan door vochtproblemen in het stopcontact.
Niko produceert een lijn buitenstopcontacten met een waarde van IP55. Deze zijn uitermate goed waterdicht mede omdat de kabelinvoer door een wartel gaat. Deze kunt u aandraaien om het geheel goed waterdicht te krijgen. Een populair product is een dubbel stopcontact in het zwart met een dubbele kabelinvoer. U kunt dan 1 kabelinvoer gebruiken voor de aanvoer van stroom naar het stopcontact en 1 kabelinvoer voor een kabel als afvoer naar het volgende stopcontact of de volgende buitenlamp.

Stopcontact paaltjes in de tuin:

Soms kunt u een stopcontact tegen de muur bevestigen. Soms kan dat ook niet en komt het stopcontact in de tuin in een plantenborder. Speciaal hiervoor heet TuinExtra een fraai vormgegeven zwart stopcontactpaaltje ontwikkeld. Het is een paaltje van 1,5 mm dik rvs welke zwart gepoedercoat is. Hierop past een dubbel stopcontact van Niko. De bovenste helft van het paaltje komt boven de grond, de onderste helft komt in de aarde. Het eindresultaat is simpel en fraai.

Bekijk of bestel het buitenstopcontact hier.

Heeft u vragen over buitenverlichting of buitenstopcontacten, kijk dan op https://tuinextra.nl of mail naar info@tuinextra.nl.

Uiteraard bent u ook altijd welkom in de showroom in Kaatsheuvel: 0416-530272