Tips en trucs over linkbuilden

Links naar jouw website zijn ontzettend belangrijk voor de online vindbaarheid van je website. Google ziet namelijk dat een website met meerdere links een stuk relevanter is. En zoals iedereen wel weet, scoort een website die relevanter is een stuk hoger in de zoekresultaten. Dan hoor ik iedereen al denken: ‘’hoe krijg ik gemakkelijk kwalitatieve links’’? Lees deze blog voor meer informatie!

Gast bloggen een onderschatte manier van link building.

Link building door middel van gast bloggen is een bekende methode maar is wel een onderschatte methode. Het levert namelijk waardevolle links op. Helaas is link building erg tijdrovend.

Door het schrijven van een gastblog wordt de door jouw geschreven informatie ook door andere bezoekers gelezen. Met een goede links in de gastblog komen bezoekers op jouw website waar ze wellicht normaal nooit zouden komen. Het gast bloggen wordt gedaan met de intentie om waardevolle content te creëren die de lezer daadwerkelijk helpt. Dus niet enkel een blog schrijven om een linkje te kunnen plaatsen.

Makkelijk te plaatsen links

Er zijn natuurlijk ook talloze manieren om makkelijke links te plaatsen. Ik zal een aantal voorbeelden geven waar je gemakkelijk links kunt plaatsen.

  1. Meld je aan bij Google My Business. Hierdoor word je bedrijfswebsite goed geïndexeerd en heb je controle over hoe jouw gegevens worden getoond.

  2. Maak een pagina aan op Facebook voor het bedrijf en de producten. Deze pagina wordt door Google geïndexeerd en hebben een grote kans om hoog in de zoekresultaten te komen. Ook kun je je website promoten via Facebook. Hoe dan kan? Lees dan dit artikel.

  3. Maak voor jouw bedrijf een pagina op LinkedIn. Ook deze wordt vaak door Google snel geïndexeerd. Daarnaast is LinkedIn gemaakt om vakinhoudelijke berichten te delen die relevant zijn voor jouw website.

  4. Meld je aan bij de telefoongids. De telefoongids wordt door Google gewaardeerd een wordt dan ook meegenomen in de algemene zoekresultaten. Een linkje vanaf de Telefoongids is dus zeker niet onhandig.

  5. Heb je een winkel met een bezoekadres? Meld je aan bij Openingstijden.nl en genereer een makkelijke link naar je website.

  6. Besteed je marketing uit bij een marketing bedrijf. Als je wil groeien als organisatie kun je de website van One4marketing bezoeken. Zij generen kwalitatieve leads, ondersteunen bij omzettargets en zijn genomineerd als beste onderneming in Veenendaal 2018.