Tips om uw woning te beveiligen

Door het toenemende geweld van inbrekers tijdens woninginbraken, is een goede woningbeveiliging essentieel. Voorheen dacht men vaak dat het gebruik van degelijke sloten op ramen en deuren voldoende was om inbrekers buiten de deur te houden. Tegenwoordig blijkt dat dit helaas niet meer geldt! Goede sloten kunnen een inbraak weliswaar vertragen, maar bieden geen weerstand als de inbrekers al binnen uw woning zijn. Op dat moment heeft u een andere vorm van woningbeveiliging nodig, om de inbrekers naar buiten te werken. In dit artikel geeft een slotenexpert uit Den Haag u een aantal praktische tips, om uw woningbeveiliging te verbeteren.

Tip: kies bij het aanschaffen van nieuwe sloten altijd voor PKVW-gecertificeerde sloten. Als een slot van dit keurmerk voorzien is, betekent dit dat de Nationale Politie het slot getest heeft op de veiligheid ervan. Erkende slotenmakers werken met gecertificeerde sloten.

Laat een risicoanalyse en beveiligingsplan maken door een slotenmaker
Een van de mogelijkheden die u heeft als u de beveiliging van uw woning wilt verbeteren, is het laten maken van een risicoanalyse door een slotenmaker. Tijdens het maken van zo’n risicoanalyse inventariseren slotenmakers de belangrijkste beveiligingsrisico’s binnen uw woning. Op basis van deze risicoanalyse kan vervolgens een passend beveiligingsplan worden samengesteld. Mogelijk kunt u de beveiliging van uw deuren verbeteren, door een camera naast uw voordeur te hangen. Of wat te denken van het gebruik van magneetcontacten op de ramen in huis? Een slotenmaker kan deze elementen voor u installeren.

Maak gebruik van een alarminstallatie
Zoals eerder in dit artikel al besproken werd, zijn goede sloten alleen niet genoeg. De slotenexpert raadt woningbezitters dan ook aan, om de goede sloten te combineren met een anti-inbraaksysteem. Tegenwoordig kunt u deze systemen geheel naar eigen inzicht samenstellen. U kunt er natuurlijk ook nog steeds voor kiezen, om een standaardpakket in uw woning te installeren. Een slotenmaker kan u helpen bij het installeren van deze beveiligingscomponenten.