Tips voor de juiste raamdecoratie

Ben jij ook iemand die houdt van een sfeervol huis met zacht binnenvallend zonlicht? Dan weet je dat je dat het best kunt doen door middel van de juiste raamdecoratie. Helaas is het zonlicht namelijk niet constant en moeten we de hoeveelheid binnenvallende licht zelf reguleren. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden beschikbaar, zoals de klassieke vitrages of gordijnen. Maar je kunt uit veel meer variaties kiezen met allemaal zo hun eigen voordelen. Het hangt af van de type ramen en je persoonlijke voorkeur voor welke raamdecoratie je uiteindelijk kiest. We zetten vast wat tips voor je op een rijtje.

Verschillende eigenschappen

Een bepaald type raamdecoratie heeft zo z’n specifieke eigenschappen. Zo geven (houten) jaloezieën je de mogelijkheid om het binnenvallen zonlicht nauwkeurig te reguleren door het kantelen van de horizontale latjes. De houten jaloezieën zijn bovendien zeer duurzaam, eenvoudig te reinigen en hebben een elegante uitstraling die past in zowel een modern als traditioneel interieur. De bekende rolgordijnen zijn simpel te bedienen en kunnen een kamer totaal verduisteren. Wil je de verduistering iets subtieler, kies dan voor rolgordijnen met een , lichtdoorlatende stof of voor de verrassende duo rolgordijnen. Bij een duo rolgordijn worden banen lichtdoorlatende en verduisterende stof afgewisseld. Je kunt ze dan gedeeltelijk laten overlappen en hiermee de mate van lichtinval bepalen. Paneelgordijnen is een raamdecoratie die bestaat uit verticale panelen die langs elkaar schuiven. Dit type raamdecoratie zie je wat vaker in zakelijke ruimtes, maar ook in woonhuizen met grote raampartijen kom je ze steeds vaker tegen. Ook dit type raamdecoratie is makkelijk te bedienen en goed te onderhouden. Misschien wel een van de elegantste oplossingen is het plisse gordijn. Dit is een bijzonder rolgordijn waarbij de stof opgevouwen is in plaats van opgerold. Het zijn de vouwen die door veel mensen als elegant worden gezien.

Raamdecoratie maatwerk

Welke zonwerende oplossing je ook kiest, het meeste voordeel van goede raamdecoratie heb je, als ze perfect op maat gemaakt zijn. Zo voorkomen je kieren en spleten en hangt de raamdecoratie precies op maat voor het raam. Verder geniet je natuurlijk het meest van hun decoratieve waarde als ze een mooie eenheid vormen met de rest van je interieur. Het is daarom aan te raden om je raamdecoratie te bestellen bij een leverancier met een grote keuze in kleurstellingen en waarbij ze exact op maat gemaakt worden. Creon Raamdecoratie is zo’n leverancier. Met een kleurenstaal kun je precies de kleur uitzoeken die past bij de rest van je huis. Op de website zie je per raamdecoratie welke maten ze precies van je nodig hebben. De productie vindt plaats in ons eigen land, met alleen hoogkwalitatieve materialen.