Tips voor het verbeteren van je instore marketing

Doordat het internet sterk is opgekomen, is ons gehele winkelgedrag ook sterk veranderd. Winkelen doen we natuurlijk nog steeds, maar dit doen we toch vaak op een andere manier. Dat betekent dat online en offline niet moet worden gescheiden, maar elkaar juist moet versterken. In dit artikel geven we een aantal tips over hoe dit verbeterd kan worden.

Wat is instore marketing eigenlijk precies?

Instore marketing is kort door de bocht alle marketingactiviteiten die op locatie worden uitgevoerd. Het doel ervan is om exact in te spelen op de behoefte van de klant. Dit kan zowel in offline zijn in de vorm van etalagemateriaal, maar ook online in de vorm van gratis WiFi waardoor er notificaties gestuurd kunnen worden.

Zorg ervoor dat je klanten je winkel binnen lokt

Het creëren van beacons is een manier om via de online wereld klanten van straat naar je winkel te halen. Op het moment dat de klant akkoord heeft gegeven voor beacon berichten kun je klanten overhalen om bezoek aan je winkel te brengen. Denk hierbij aan korting. Wellicht kun je ook jouw app koppelen aan de klantgegevens zodat er op basis van interesse aanbiedingen gedaan kunnen worden. Door het maken van de juiste match is kans vele malen groter dat deze potentiële klant gebruik maakt van jou aanbiedingen.

Creëer loyaliteit

Bij het inzetten van de juiste marketingmiddelen wil je natuurlijk uiteindelijk dat de klant vaker aankopen zal doen. Hierbij is een klantenkaart het ideale middel om de klanten vaker terug te laten komen. Zorg ervoor dat de klantkaart zowel online als offline te gebruiken is zodat de klant er altijd gebruik van kan maken. Deze klantenkaart moet er dan voor zorgen dat de klanten leuke kortingen krijgen.

Verzamelen van klantgegevens

Om goed op de klant te kunnen inspelen in de winkel is het belangrijk dat er klantgegevens verzameld worden. Wat wordt er gekocht en rond welke periode is dat. Op het moment dat daar een duidelijk beeld van is, kan dat vervolgens worden toegepast in winkel.

Meer tips?

Ben je op zoek naar meer tips om je bedrijf te verbeteren? Wellicht kun je wat inspiratie op doen bij een zakelijk blog?