Tips voor het verkopen van een boot!

Er zijn meer dan genoeg boten te vinden die te koop staan aangeboden door makelaars of particulieren. Maar vrees niet met de juiste aanpak kan het veel rompslomp schelen. Daarom zijn hier enkele tips om u op weg te helpen bij het verkopen van uw boot:

Onderhoud
U zag het waarschijnlijk al aankomen maar goed onderhoud is zeer belangrijk. Een boot die slecht is onderhouden zal minder snel verkocht worden dan een boot die er aantrekkelijk en goed onderhouden uit ziet. De meeste kopers zijn niet op zoek naar een project, maar ze willen er gewoon direct mee weg kunnen varen. Daarom is regelmatig onderhoud aan uw boot cruciaal zeker als u de boot ooit nog wilt verkopen.

De vraagprijs
Hou de vraagprijs van uw boot realistisch. Dit doen de meeste verkopers niet ze zitten meestal iets te hoog waardoor ze niet snel van hun boot afkomen. Zo kost het veel tijd, energie en geld simpelweg omdat ze een te hoge prijs vragen. Laat uzelf deze fout niet maken en hanteer een realistisch prijs en voorkom onnodige kosten. Achteraf zult u zien dat u per saldo nog genoeg overhoudt.

Goede foto’s
Ook dit zult u wel eens gehoord hebben en net als voor het onderhoud zijn goede foto’s cruciaal. Het maken van de juiste foto’s kost enige inspanning maar het levert uiteindelijk zeker iets op. Verder hoeft het niet veel te kosten, wees creatief en maak gebruik van vrienden of familie om de juiste (actie)foto’s te maken van uw boot. U zult versteld staan van wat de juiste foto wel niet kan betekenen voor de verkoop van uw boot.

Adverteren
Het internet is een zeer geschikte manier om producten te verkopen, zo dus ook een boot. Met een goede advertentie op internet kom je al een heel eind, echter zijn er genoeg die het ook zo proberen. Om beter te zijn dan de concurrentie ga de extra mile en adverteer ook via andere manier zoals social media en via vakbladen om de verkoop nog eens extra te stimuleren.

Jachtmakelaar
Een jachtmakelaar is een persoon die geschikt is om de gehele verkoop van uw boot over te nemen, als u de juiste weet te vinden. Een jachtmakelaar is een expert op het in- en verkopen van boten en kan veel tijd en energie voor u besparen. Doordat de jachtmakelaar de meeste taken van u over kan nemen houdt u tijd over voor uzelf en weet u dat de boot in de juiste handen is. Een jachtmakelaar is uiteraard niet gratis maar het bedrag dat u aan een jachtmakelaar kwijt zal zijn kan vele malen lager uitkomen dan dat u het zelf probeert te verkopen.