Trouwfotograaf vinden? Zo doe je dat!

Als je gaat trouwen breekt er een leuke, maar ook super spannende tijd aan. Er moet namelijk veel bedacht en geregeld worden. Hoe willen jullie trouwen? Waar? Dan hebben we nog de catering, het pak, de ringen en die droomjurk. En natuurlijk de fotograaf! Zo’n bijzondere dag als je bruiloft is immers een dag om nooit te vergeten. Daar wil je mooie professionele foto’s van hebben! Genoeg redenen dus voor het vinden van de perfecte trouwfotograaf. Met deze tips gaat het je zeker lukken om de juiste fotograaf voor jullie bruiloft te vinden:

Hoe vind je een trouwfotograaf?

Bedenk van te voren wat je wil. Ga je voor echte glamour foto’s of juist super romantische plaatjes? Wil je een echte shoot met traditionele portretten voor de ouders, opa’s en oma’s, of alleen casual op je bruiloftlocatie? Hoe dan ook, het allerbelangrijkste bij het vinden van de ideale trouwfotograaf is dat je bij je jezelf blijft. Het is immers jullie feestje! Zoek dus een trouwfotograaf die aanvoelt wat jullie willen.

Welke stijl vinden jullie mooi?

Weten jullie al welke fotografie stijl jullie het mooist vinden? Zo niet, dan wordt het tijd voor een klein onderzoekje. Zoek online naar trouwfoto’s, struin door pinterest en bezoek portfolio websites van fotografen. Zo ontdekken jullie welke fotografiestijl jullie het meest aanspreekt voor jullie trouwfoto’s. Houden jullie van kleurrijk of juist van zwart-wit? Glamourous of retro? Er is van alles mogelijk. Als jullie weten wat jullie willen vinden jullie makkelijker een trouwfotograaf.

Hoe zit dat met de prijs voor een trouwreportage?

Op de website van een fotograaf kun je een goede indruk krijgen van zijn of haar stijl. Sommige fotografen vermelden ook de prijzen voor een trouwreportage, zodat jullie een goed idee krijgen van de kosten. Dat is fijn en transparant. Schrik niet. Een trouwfotograaf is vaak niet goedkoop, omdat trouwreportages zeer arbeidsintensief zijn. De fotograaf werkt namelijk niet alleen tijdens jullie trouwdag, maar is in totaal zo’n 40 uur bezig met foto’s selecteren, nabewerken en een mooi album vormgeven. En dan zijn er nog kosten zoals verzekeringen, afschrijving van materialen en dergelijke. Dus wil de fotograaf van zijn werk kunnen leven, dan zal hij een eerlijk bedrag moeten vragen.

Trouwfotograaf gevonden!

Hebben jullie een fotograaf gevonden waar jullie een goed gevoel bij krijgen? Spreekt de website aan en is het werk mooi? Als je ‘ja’ kunt beantwoorden heb je een fotograaf gevonden die aan al je wensen voldoet. Ze matcht met jullie stijl, look en feel. Om erachter te komen of de fotograaf echt bij jullie past plannen jullie van te voren een kennismakingsgesprek in. De trouwfotograaf zal jullie namelijk een groot gedeelte van de trouwdag op de voet volgen en tijd doorbrengen met de gasten. Een klik is dus heel belangrijk. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen je je wensen bespreken en kan de fotograaf meer vertellen over zijn of haar werkwijze.

Test je trouwfotograaf

Hebben jullie een goed gevoel bij het kennismakingsgesprek en kun je erop vertrouwen dat deze persoon alle mooie momenten op een professionele manier vastlegt? Als je het zeker wil weten kun je het testen, en wel op een ontzettend leuke manier, namelijk door voorafgaand aan de bruiloft een pre-weddingshoot of loveshoot te doen! Hiermee heb je de kans om de werkwijze en stijl van de trouwfotograaf te ervaren, met een romantische fotoshoot en de nodige voorpret als bonus. Tevreden met het resultaat van de pre-weddingshoot of loveshoot?

Gefeliciteerd, Je hebt de perfecte match gevonden!