Vacatures speciaal onderwijs

Je wilt graag lesgeven in het speciaal onderwijs en je bent hier bekwaam voor, wat betekent dat je in het bezit bent van je juiste papieren en ervaring. Dan kan je solliciteren op een vacature die betrekking heeft op het speciale onderwijs. Lesgeven in het speciale onderwijs geeft veel voldoening, maar vraagt soms ook wat extra aandacht en flexibiliteit. Wanneer je opzoek bent naar werk in het speciale onderwijs, dan kan je opzoek gaan naar verschillende vacatures. Zoek bijvoorbeeld naar een school in de buurt en kijk of ze extra hulpkrachten kunnen gebruiken.

Bevoegd zijn om les te geven
Voor het speciaal onderwijs is het belangrijk dat je bevoegd bent om deze groep les te geven. In de grote lijnen gelden dezelfde regels als voor het reguliere onderwijs, maar er zijn een aantal extra eisen waaraan je moet voldoen. Om les te geven in het basisonderwijs heb je een onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs nodig. Veel scholen voor speciaal onderwijs hebben als eis dat er nog een aparte opleiding gedaan wordt, zodat je optimaal bent voorbereid op het speciale onderwijs. Deze scholen vragen meestal om een diploma Special Education Needs. Het diploma hiervoor kan je halen bij een hogeschool

Solliciteren speciaal onderwijs
Als je graag wilt werken in het speciale onderwijs, dan is het de zaak om een vacature te vinden zodat je hierop kan solliciteren. Er bestaan verschillende websites waar je open vacatures kan vinden, maar soms doet een school zelf ook een oproep. Hierop kan je vervolgens solliciteren. Het is belangrijk dat je aantoont dat je bevoegd bent om met deze leerlingen te werken en hier zal de school dan ook naar vragen. Voor de rest zal de sollicitatieprocedure net zo verlopen als bij elke andere baan. Als jij geschikt ben voor de baan, dan is de kans groot dat je zal worden aangenomen.