Verschillende soorten keukenmessen

Met zoveel verschillende keukenmessen is het soms lastig te bepalen welke je waar voor gebruikt. Hierbij een overzicht van de belangrijkste soorten keukenmessen en waar je ze voor kunt gebruiken.

Koksmes

Het belangrijkste mes voor in de keuken. Groenten, vlees, diverse kruiden. Een koksmes snijdt alles.

Broodmes

Een broodmes is onmisbaar. Door het broodmes snijd je eenvoudig brood. Maar ook voor andere harde producten is het handig. Denk hierbij aan pompoen, meloen en knolselderij.

Fileermes

Als je van vis houdt en dit dus vaak bereidt is een fileermes onmisbaar. Eigenlijk is het fileren van vis alleen maar mogelijk met een fileermes. Er bestaan ook messen speciaal voor het bereiden van zalm. Door het gebruik van een zalmmes is het mogelijk om heel precies mooie dunne plakjes te snijden.

Vleesmes

Een vleesmes is handig bij het bereiden van grote stukken vlees. Het is een lang en smal mes waardoor je prachtige stukken vlees snijdt. Dit kan zowel voor als na de bereiding van het vlees.

Hakmes

Een hakmes is ook leuk om erbij te hebben. Je kan het zien als een soort handbijl. Een hakmes maakt het verdelen van grote stukken vlees met bot een stuk gemakkelijker. Voornamelijk om de gewrichten en de ribben uit elkaar te halen.

Schilmes

Een goed en fijn schilmes maakt koken een stuk aangenamer. Uiteraard lukt dit wel gewoon met andere messen. Maar met een goed schilmes gaat er weinig verloren. Een schilmes en een groente mes zijn bijna hetzelfde. Een groente mes maakt het schoonsnijden en schillen van groenten gemakkelijk. Deze messen worden vaak gezien als een officemes. Een officemes is een allround mes voor kleine snijtaken.

Uitbeenmes

Dit mes wordt vaak gebruik door slagers. Deze messen worden gebruikt om vlees schoon te scnijden vanuit grotere stukken vlees.

Tomaten mes

Ik wist oprecht niet dat het bestond. Een tomaten mes gebruik je voor het snijden van tomaten. Door speciale karteltjes is het gemakkelijk om de tomaten te snijden. Het zou met een gewoon scherp mes ook kunnen. Daarom is een tomaten mes een leuk mes om erbij te hebben.

Wil jij de juiste keukenmessen aanschaffen? Neem dan een kijkje op: https://www.sola-fabriekswinkel.nl/